Pogodak Luke Modrića osvojio broncu

Završeno je i ovo neobično, prolongirano i raštrkano Europsko prvenstvo i to prilično uspješno u ovom izazovnom dobu pa se već pomalo slegla prašina no još uvijek ima puno tema oko samog natjecanja. Tako je UEFA objavila i koji je najljepši pogodak proteklog turnira, a u konkurenciji za najljepši bio je i pogodak našeg maestra Luke Modrića.

Oglas

Lukin pogodak je prema mišljenju navijača zaslužio treće mjesto, a prvo je pripalo češkom napadaču Patriku Schicku koji je s centra matirao škotskog vratara pucavši s polovice igrališta te prebacivši neopreznog vratara Davida Marshalla. Udaljenost s koje je postigao pogodak je bila 45.4 metara što je službeno najveća zabilježena udaljenost s koje je postignut pogodak na EP.

Oglas

Na službenoj stranici UEFA-e svi su mogli podariti svoj glas, a najljepši pogodak su mogli izabrati između 10 golova koje je odabrala Uefina tehnička komisija. Schick je dobio skoro 800.000 glasova, na drugom mjestu je pogodak Paula Pogbe protiv Švicarske, dok je Luka Modrić bio treći s pogotkom postignutim Škotskoj. Na četvrtom mjestu je pogodak Lorenza Insignea protiv Belgije u četvrtfinalu, a u TOP 5 je i gol Cristiana Ronalda protiv Mađarske.

Oglas

Foto Slobodan Kadić