Podbačaj na poluotoku

Osijek je doživio poraz na gostovanju kod Istre, na najvećem hrvatskom poluotoku Bijelo plavi su izgledali vrlo blijedo, nije to bila partija koja nudi sliku posložene momčadi.

Oglas

Nedostajalo je u igri Bijelo plavih organizacije, kako napadačkih akcija tako, pa i više, defanzivne posloženosti. Jako puno individualnih grešaka koje se igračima Osijeka ne bi smjele događati ni u kadetima! Uostalom, pogodak Ekonga iz 43. minute najbolje govori o smušenosti osječke obrane. Jurišić koji se protiv Hajduka predstavio u odličnom izdanju kumovao je pogotku, ni Malenica  ni ostatak obrane nisu pripomogli. Tek jedna poluprilika u drugom poluvremenu demistificira ono što je Zekićeva momčad odigrala u napadačkim akcijama.

Oglas

Jako mršava predstava i jako klimava situacija kada je četvrta pozicija u pitanju, Lokomotiva ovo proljeće izgleda puno bolje od Osijeka i ako se momčad ne trgne, ovakvim prezentacijama teško će sačuvati status prvog pratitelja vodećeg i nedodirljivog terceta. Kao opravdanje se definitivno može uzeti oranica na Aldo Drosini, sigurno je takav teren veliki hendikep, znaju to svi koji su ikada igrali nogomet, no to može biti opravdanje tek u dijelu tehničke izvedbe, ukupno loš dojam ipak ne može pokriti.