Počeo je treći tjedan Sportskih praznika

Novi tjedan provođenja programa Sportski praznici krenuo je 11. srpnja 2022. godine. Preko 90 škola sudjeluje u programu Hrvatskog školskog sportskog saveza i uključuje osnovnoškolce i srednjoškolce iz cijele Hrvatske! Iz svih županija pristižu fotografije i video snimke koje stvaraju voditelji aktivnosti, tj. kineziolozi koji provode ovaj besplatni ljetni sportski program.

Oglas

Pilot-projekt u 2021. godini okuplja preko 11000 djece u organiziranim edukativnim sportskim aktivnostima nakon kraja školske godine. Do kraja drugog tjedna, u aktivnostima Sportskih praznika sudjeluje preko 6 500 djece iz svih krajeva Lijepe Naše te uz stručno vodstvo i besplatni obrok provedu četiri školska sata baveći se sportom, često i na otvorenom.

Oglas

Izvještaji svakodnevno pristižu iz svih županija, kao i županijski prilozi koje objavljujemo na YouTube kanalu Hrvatskog školskog sportskog saveza, pogledajte ih OVDJE.

Oglas

Ova izuzetna motivacija koju vidimo po samoj uključenosti maksimalnog broja djece svaki tjedan, nju se treneri i profesori trude prenositi na našu djecu već dugi niz godina“, kaže voditeljica Kostelac iz Otočca. Glavni tajnik HŠSS-a dr. sc. Ivan Dujić potvrđuje: „Osobno sam izuzetno ponosan na ovaj program i na Hrvatski školski sportski savez koji ga je pokrenuo, ali i na Ministarstvo turizma i sporta koje je program Sportskih praznika prepoznalo kao bitnim i osigurao nam sredstva za njegovu provedbu. Nadam se da će ga prepoznati i lokalne zajednice i iz vlastitih sredstava financirati nastavak programa i produžiti njegovo trajanje kao što je to i lani bilo u nekoliko gradova.“

Učenici potvrđuju da su ovakvi programi poželjni i prijeko potrebni, pogotovo u ljetnim mjesecima: „Kad nije bilo Sportskih praznika, bio sam doma cijeli dan i igrao igrice, no u školi smo saznali za prijave, upisao sam se i stvarno mi je zabavno! Družim se s prijateljima, vani smo i bavimo se sportom, a to nam je najdraže“, potvrđuje Fran iz Rovišća. Barbara iz Zagreba nadodaje: „Sport je jako važan zbog našeg zdravlja, moramo stalno biti vani i vježbati, a tu nam profesori pomažu i kažu nam kako pravilno vježbati i učiti o svim sportovima!“

Više o programu i prijavama saznajte na službenoj web stranici Sportskih praznika: https://sportski-praznici.skolski-sport.hr/#/.