Počele prijave za Memorijalni turnir Tomislav Šedevi – Ivica Zeba

Uz medijsko pokroviteljstvo Sportala 20. lipnja NK Slaven Gradac organizira Memorijalni turnir Tomislav Šedevi – Ivica Zeba 2020.

Tomislav i Ivica prerano su nas napustili u strašnim prometnim nesrećama u kojima su obojica smrtno stradali kao biciklisti, obojicu su života koštali nesavjesni vozači. Puno je zajedničkih dodirnih točaka između ova dva velika čovjeka, a najveća i najdugotrajnija je – nogomet i NK Slaven. Obojica su u svlačionici gradačkog kluba proveli puno godina, dijelili su svlačionicu u najsjajnijem dijelu klupske povijesti kada se ovaj klub kao novak u ligi do posljednjeg kola junački borio za naslov u 1. ŽNL. Osim sportskog dresa dijelili su i vojničku odoru, dobrim dijelom zajedno i u našičkoj vojarni. Obojica su se nedugo prije smrti uplovili u bračnu luku sa svojim odabranicama Andreom i Martinom, obojica su biciklima hodočastila u Međugorje, a Tomislav je potegnuo i do Rima.

Tomislav je tragično stradao 21. studenog 2015. kada je pedaločastio u Vukovar, 18. nije mogao zbog straže, a onda je nadomak grada Heroja, na Trpinjskoj cesti završio svoj ovozemaljski put na kojem je uvijek išao “punim gasom”, živio je punim plućima i otišao prerano, ali i za sobom ostavio svoju tada još nerođenu Faustinu. Novi ogromni šok za Gračane stigao je proteklog ljeta, 13. rujna dok se opušteno vozio sa svojom od prije samo 3 mjeseca suprugom Martinom, na Ivicu je nevjerojatnom brzinom naletio pijani vozač i zauvijek zaustavio život koji je zapravo tek započeo.

Još jedna od stvari koja je povezivala Tomislava i Ivicu je upravo ovaj Memorijal, prve četiri godine kada se održavao za Tomislava upravo je Ivica bio taj koji je predvodio organizaciju, a sada se nažalost i pridružio svom prijatelju. U seriji stvari koje vežu ovaj dvojac za Gračane je još jedna tužna poveznica, naime već 20 godina organiziraju još jedan Memorijalni turnir za braću Blašković koji su se zvali – Tomislav i Ivica…

Što se samog turnira tiče, po prvi puta se ekipe prijavljuju unaprijed pa organizatori pozivaju sve ekipe da što ranije odrade prijavu na brojeve navedene na plakatu kako bi se sve na vrijeme moglo posložiti. S obzirom da je ranijih godina turnir privlačio velik broj ekipa ovoga puta broj će biti ograničen pa je i to dodatni razlog za što raniju prijavu ekipa. Igraju 4 igrača plus vratar na asfaltnoj podlozi u gradačkom školskom dvorištu, a ekipe koje najviše pokažu kući će s novčanim nagradama. Pobjednik će odnijeti 50% od ukupno uplaćene kotizacije koja iznosi 350kn po ekipi, poraženi u finalu osvaja 30%, a trećeplasirani 20%. Uz novčane nagrade sve tri ekipe osvajaju pehare u trajno vlasništvo, a pobjednik osvaja i veliki prijelazni pehar koji je trenutno u vitrinama MNK Jakšić koji će i otvoriti turnir. Pripremljene su i nagrade za najbolje pojedince, igrača, strijelca i vratara.

Prijave ekipa su otvorene do dan prije održavanja, dakle do 19. lipnja do 19,00 sati kada će krenuti i ždrijeb parova prvog kola. S obzirom na situaciju s korona krizom organizator će uz blagoslov nadležnih organa osigurati sve potrebno za sigurno održavanje turnira.