Pobjegao nam je nogometni lipanj no čini se da će nas zadovoljiti kolovoz

Pandemija koronavirusa je uzrokovala odgađanje nogometne poslastice koju željno očekujemo svake druge godine u lipnju, konkretno EP koje se trebalo odraditi po prvi puta svojim dislociranim karakterom u više europskih gradova.

Oglas

Euro je pomaknut za narednu kalendarsku godinu no djelomično će glad za velikim nogometnim predstavama ublažiti Liga prvaka i Liga UEFE čija će završnica vjerojatno ići sličnim tempom kao i velika nogometna natjecanja SP ili EP.

Oglas

Prema planu bi se završnica spomenutih natjecanja odradila u kolovozu, krenuvši od uzvratnih susreta osmine finala LP  (7. i 8. kolovoza) pa sve do finala 29.kolovoza u Istanbulu. Utakmice LP bi se tako odrađivale nakon završetaka nacionalnih natjecanja u  ludom ritmu svaka tri dana.

Oglas

UEFA se u narednom tjednu sastaje prvo videokonferencijom sa svojim članicama pa bi se u četvrtak sastao i IO koji bi mogao donijeti konkretnije zaključke i odluke bitne za nastavak natjecanja u nacionalnim ligama, ali i samih natjecanja pod vlastitom ingerencijom.

Foto FB UEFA