Pobjedom nad SAD-om, hrvatski vaterpolisti zauzeli 5. mjesto na Olimpijskim igrama

okio, 8. kolovoza 2021. – Hrvatski vaterpolisti zauzeli su peto mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Posljednjeg natjecateljskog dana na Igrama jedina naša olimpijska momčad iz kolektivnih sportova bila je bolja od izabranika SAD-a sa 14-11 (2-3, 4-2, 4-2, 4-4).

Oglas

Prve dvije četvrtine donijele su dosta izjednačenu utakmicu, nakon čega su se naši vaterpolisti počeli rezultatski odvajati na dva, tri pogotka prednosti. U posljednjoj dionici utakmice ta prednost je dosegnula i plus četiri, međutim, Amerikanci su od 7-11 stigli na 10-11 pa su u posljednje dvije minute zaprijetili mogućim preokretom. Ipak, Tuckovi izabranici smogli su snage i koncentracije privesti utakmicu kraju bez velikog stresa.

Oglas

U našim redovima najučinkovitiji je bio Luka Bukić s tri pogotka, po dva su postigli Luka Lončar, Maro Joković, Ante Vukičević i Xavi Garcia, a po jedan  pridodali Marko Macan, Lovre Miloš i Paulo Obradović. Javier Garcia Gadea dobio je pljesak suigrača i svih nazočnih u dvorani za krasan pogodak potkraj utakmice. Popularni Xavi na pobjednički se način oprostio od dresa hrvatske vaterpolske reprezentacije. Neizostavno je spomenuti i Ivana Marcelića koji je  na vratima naše momčadi vrlo dobro zamijenio prvog čuvara mreže Marka Bijača.

Oglas

U prilično ujednačenom američkom sastavu čak petorica igrača postigla su po dva pogotka: Hooper, Obert, Hallock, Bowen i Irving.

U borbi za sedmo mjesto Italija je nakon peteraca svladala Crnu Goru (utakmica je prethodno završila omjerom 14-14.)  (hoo)