Pobjedom nad Hajdukom zaključena šampionska sezona

Pioniri Osijeka pobijedili su vršnjake iz Hajduka rezultatom 2:1 u zaostaloj utakmici 18. kola i natjecanje u Prvoj HNL završili bez ijednog poraza! Kroz 26 kola momčad koju vodi Matej Žitnjak ostvarila je 23 pobjede i tri remija, a nula u rubrici porazi došla je kao najbolji dokaz dominacije koju su imali na svim poljima. Naši pioniri su ujedno postigli najviše pogodaka u ligi (87) i primili najmanje (14) te u Mateju Periću (22 pogotka) i Dominiku Babiću (21 pogodak) imali drugog i trećeg strijelca lige.

Zlatna generacija

Zlatna generacija NK Osijek tako je na najbolji mogući način okončala sezonu u kojoj je osvojila dvostruku krunu. Tituli pobjednika Hrvatskog kupa, koju su osvojili u Karlovcu, pridodali su i onu prvaka Hrvatske, a zbog talenta kojeg su pokazali kroz sve izazove s kojima su se suočili na tom putu, navijači Bijelo-plavih nestrpljivo će pratiti njihovo igračko sazrijevanje na putu prema prvoj momčadi nadajući se da će ovakve rezultate ponavljati i na seniorskoj razini.

U petak krunidba prvaka

Pioniri Osijeka zaslužena priznanja za ovosezonsku dominaciju u HNL-u dobit će u petak kada će od vodstva natjecanja primiti medalje i pehare za ovosezonske uspjehe. Na Poljudu su pobjedom potvrdili titulu i sjajan posao koji su radili kroz cijelu sezonu, sada će do početka nove sezone moći uživati u sjajnim rezultatima koje su ostvarili i koje ćemo svi dugo pamtiti.