Pobjeda za kraj EUG 2022. i deveto mjesto na kraju natjecanja!

Osječki studenti su završili svoje odbojkaško natjecanje na Europskim sveučilišnim igrama u Lodzu. Nakon slabijeg natjecanja u skupinama, u posljednjem susretu natjecanja su u utakmici za 9. mjesto svladali Sveučilište iz Porta rezultatom 2:3 (24:26, 17:25, 25:17, 34:32, 15:17).

Oglas

Kao što rezultati po setovima i pokazuju, ovaj susret Osječana je možda i poslastica natjecanja. Svaka lopta, svaki poen te svaki blok su odlučivali koja će momčad uzeti ovaj susret u svoju korist. Nakon izrazito napetog prvog seta, odličnu su završnicu odigrali naši dečki te su tijesno slavili. Osvajanje prvog seta je dodatno motiviralo naše dečke te su Portugalce ostavili bez ikakvih šansi u drugom setu. Nakon osvajanja drugog seta kao da je došlo do blagog popuštanja u igri Osječana, a to su iskoristili uporni Portugalci te su treći set relativno lako uzeli u svoju korist. Ono što se moglo gledati u četvrtom setu graniči sa znanstvenom fantastikom. Izmjene vodstva, spektakularni poena, odlična igra u bloku, ali i dobri servisi su bili forte Osječana u četvrtoj dionici igre, a u izrazito tijesnoj završnici odlučila je jedna lopta te su Portugalci nakon neviđeno dugačkog seta uzeli tu dionicu igre u svoju korist. Ipak, u petom setu nakon izrazito zanimljive završnice, naši dečki su pokazali višu razinu koncentracije te su sa 17:15 uspjeli osvojiti triler petog seta te tako ostvariti pobjedu koja im garantira 9. mjesto među najboljim europskim sveučilištima.

Oglas

Kao i dosad, najviše su pokazala 2 igrača: Stanko Stanković je bio najbolji sa 26 poena, a pratio ga je Franjo Ćulap sa 21 poenom. Pobjedom su završili Osječani natjecanje te im sad predstoji dugačak put za Osijek.

Oglas

Razgovarali smo s liberom Osječana Jakovom Šužberićem:

Svaka utakmica je bila zanimljiva na svoj način. Krenuli smo u ovaj turnir dosta loše, bili smo motivirani te smo imali želju i snagu, ali nažalost manjak treninga i nedostatak bitnih igrača je presudio. Nakon dvije utakmice se vidjelo da smo svi umorni, a također dosta igrača je ozljeđeno, što je možda i ključni detalj. Ostale ekipe su dolazile s više odmornih igrača i mogućih zamjena tako da je mogao biti i bolji rezultat da je cijela ekipa bila na okupu. Vidjelo se kako su sve ekipe odlične, kako na terenu tako i van njega. Imali smo priliku družiti se sa svima i poslije utakmice te smo razgovarali o susretima te smo poslušali njihova mišljenja. Mi smo svaku utakmicu bili sve bolji i bolji, a što se vidjelo na rezultatu te pobjedi protiv Portugalaca. Trebalo nam je par utakmica da se dignemo na noge te smo kroz te utakmice imali kao trening koji nam je falio prije turnira, odnosno pokušali smo određene akcije koje su ili prošle ili ne. Na kraju u zadnje dvije utakmice se vidio napredak u igri, a to se vidjelo kako rezultatom, tako i igrom u terenu. Protiv Ukrajinaca je prevladala njihova uigranost, a protiv Portugalaca smo dali sve atome snage te smo na kraju uspjeli pobijediti. Sve u svemu ovo je jedno vrlo ugodno iskustvo za svakog sportaša, odigrali smo puno utakmica, bilo je puno tuge i slavlja, a na kraju krajeva i puno novih prijateljstava.