Pobjeda rukometašica Broda za kraj sezone

U ovoj sezoni Druge lige – sjever rukometašice Broda mogu žaliti jer su imale prigodu plasirati se u Prvu ligu u kojoj ženski rukomet u Slavonskom Brodu u neovisnoj Hrvatskoj nikada nije bio. Nekoliko poraza na gostovanjima bilo je ključno zašto se nije uspjelo doći do 1. mjesta i plasmana u viši rang. U posljednjem 22. kolu Brođanke su prema očekivaju zabilježile pobjedu s 32:29 protiv Multinorm Cerne koja se nalazi na 10. mjestu. Imale su djevojke trenera Darka Celnera od početka do kraja utakmice sigurno vodstvo koje je u jednom trenutku iznosilo i 11 golova prednosti, dok su gošće iz Cerne u završnici samo ublažile poraz.

Veći dio prvog poluvremena igralo se izjednačeno. Rukometašice Broda bile su u stalnoj prednosti od početnih 2:0, dok je kasnije bilo: 5:3, pa 9:7 i 12:9. Gošće iz Cerne u tom periodu 3 puta došle su do poravnanja, prvo na 2:2, pa na 6:6 i posljednje 7:7 golom Vlatke Josipović. U 24. minuti Brođanke su imale minimalno vodstvo od 13:12 i onda su domaće napravile mini seriju od 5:0 te je s 18:12 završilo prvo poluvrijeme. U nastavku su igračice Darka Celnera nastavile povećavati razliku koja je golom Nike Batinić u 52. minuti iznosila najvećih +11 za 31:20. Sve do 3 minute prije kraja rukometašice Broda održavale su svoju prednost koja je iznoslila 32:24 i tada su Brođanke stale budući je bilo izvjesno da će zabilježiti pobjedu. Rukometašice Multinorm Cerne u te posljednje 3 minute napravile su mini seriju od 5:0 s kojom su samo uljepšale poraz na konačnih 32:29. U domaćem sastavu su najučinkovitije bile Nika Batinić s 11 i Hana Hodak sa 7 golova, dok je kod gošći daleko prvo ime bila Vlatka Josipović s 15 postignutih golova.

Protiv Multinorm Cerne rukometašice Broda zabilježile su svoju 14. pobjedu u ovoj sezoni za ostanak na 4. mjestu sa 4 boda iza vodeće Zeline. Naravno da su gostujući i jedini porazi u drugom dijelu sezone u Đurđevcu, Pitomači i Virovitici bili ključni zašto se Brođanke u ovoj sezoni nisu uspjele domoći 1. mjesta i plasmana Prvu ligu.

JOSIP ŠEBALJ