/Pobjeda protiv Njemačke kraj U15 turnira JAK MEĐUNARODNI TURNIR U LITVI
u15-litva-hr2-21-6-19

Pobjeda protiv Njemačke kraj U15 turnira JAK MEĐUNARODNI TURNIR U LITVI

Mladen Erjavec: „Turnir nam je poslužio da igrači vide kako treba raditi kroz regionalne i individualne treninge da bi dočekali spremni europsko prvenstvo sljedeće ljeto.“

Hrvatska je reprezentacija u posljednjoj utakmici turnira, nakon Poraza od Litve i Turske, zahvaljujući fantastičnoj trećoj četvrtini svladala Njemačku sa 75:60.

 

Nakon s obje strane prilično plašljive i izjednačene prve četvrtine koju je Hrvatska ipak izvukla za koš (14:12) i druga dionica je krenula u istom tonu te je nakon 15 minuta igre na semaforu stajalo 23:23. Međutim, naši reprezentativci tada staju i 5 minuta igre ne daju koš, da bi se na poluvrijeme otišlo s 23:31 u korist njemačkih reprezentativaca.

 

Što se događalo za velikog odmora u svlačionici nećemo saznati, no na parket je izašla potpuno drugačija hrvatska reprezentacija koja je treću četvrtinu odradila maestralno s rezultatom 33:11 te je posljednja četvrtina iskorištena za održavanje ugodne pobjedničke razlike koja je zvukom sirene stala na 75:60.

 

I treći je put zaredom najbolji igrač naše reprezentacije bio Luka Krajnović s 33 poena, 7 skokova i 5 asistencija, dok su Marko Vučić i Lovro Prkačin ubacili po 10 poena.

 

U njemačkim redovima Finn Dontgens je ubacio 15 poena uz 9 skokova.

 

KOMPLETNA STATISTIKA

 

 

 

Trener reprezentacije i instruktor HKS-a Mladen Erjavec objasnio je što se htjelo postići u ovom ciklusu: „Turnir nam je donio ono što smo i htjeli. Igrali smo protiv 3 ekipe koje imaju različit stil igre. U prve dvije utakmice smo igrali dobro prvih 25 minuta i onda počeli padati, dok smo u trećoj odigrali odlično i treću i četvrtu četvrtinu i pobijedili. Turnir nam je poslužio da igrači vide kako treba raditi kroz regionalne i individualne treninge da bi dočekali spremni europsko prvenstvo sljedeće ljeto.“

Podijeli
  •  
  •  
  •