Pobjeda Marsonije za kraj jeseni u odbojkaškoj Superligi

Odbojkaši brodske Marsonije su u zaostaloj utakmici 10.kola Superlige na domaćem terenu ugostili ekipu Splita te su nakon 76 minuta dominantne odbojke upisali pobjedu 3:0 (25:23, 25:19, 25:15).

Oglas

Split je u Slavonski Brod došao poprilično oslabljen, u svojim redovima nisu mogli računati na Omrčena, Ćosića i Dell’Orca, a to bi i za jače ekipe bio poprilično velik izazov za nadoknaditi. Upravo zbog ovih nedostataka Brođani su bili izraziti favoriti u ovom susretu, a tu ulogu su i opravdali. Jedino je prvi set donio male probleme za brodsku ekipu, no sabrali su se na vrijeme domaćini te su uspjeli izbjeći neugodnosti i dodatne setove.

Oglas

Ponajbolji igrač Marsonije kroz cijelu sezonu, srednji bloker Andrej Kovačević, ne krije zadovoljstvo pobjedom u ovom susretu:

Oglas

“Za kraj polusezone odigrali smo zaostalu utakmicu protiv ekipe OK Split koja je došla bez svoja tri najbolja igrača. Iako su bili bez Omrčena, Ćosića i Dell’Orca, ozbiljno smo ušli u utakmicu te smo iskoristili njihov izostanak i odnijeli sva 3 boda za kraj polusezone.”

Iako to nije izgledalo dobro tijekom polusezone, lijepo odigranom završnicom jeseni Brođani mogu biti zadovoljni. Utakmica protiv Splita im je treća pobjeda ove sezone, a to je dovoljno za 10.mjesto prvenstvene ljestice, ali i s jednakim brojem bodova kao i Rovinj mjesto ispred. Gosti iz Splita su na 4.mjestu prvenstvene ljestvice sa 21 osvojenim bodom.