Po prvi puta županijski kup otputovao u Bukovlje

Županijski kup po prvi puta u povijesti ovog natjecanja ide u Bukovlje nogometašima Slavonca koji su sa 4:2 na Stadionu Amatera na Jelasu pobijedili Marsoniju. Bila je to zanimljiva utakmice pred 400 gledatelja koji su osim 6 golova vidjeli i kazneni udarac i crveni karton i sve ono što u sebi ima jedna dinamična nogometna predstava.

Oglas

Do sada se finale Županijskog nogometnog kupa nikada nije igralo na Stadionu Amatera na Jelasu, a baš je simbolično da se igralo na datum 1. lipnja. Također prvi put do naslova sasvim zasluženo došao je Slavonac iz Bukovlja koji do sada nije bio niti u finalu, a sada je sa 4:2 bio bolji od Marsonije. Ulogu favorita Bijelo – crni nisu opravdali te u razmaku od samo 4 dana nisu 2 puta uspjeli pobijediti istog protivnika. Na taj način Špeharova momčad nije ovo uspješno proljeće u kojem je u prvenstvu imala 12 utakmica bez poraza zaključila s osvajanjem kupa što je bila želja. Osim toga u cijelom prvenstvu Marsonia u 34 utakmice na niti jednoj nije primila 3 gola, a sada su u finalu kupa u njenoj mreži završile 4 lopte. Za Crvene iz Bukovlja nakon ispadanja iz lige osvajanje Županijskog kupa velika je stvar iz razloga što se ova momčad neće rasuti te se svi koji vole Slavonac nadaju da će i slijedeće sezone ostati na okupu.

Oglas

Počelo je s očekivanim napadima Marsonije te se u 6. minuti u prigodi našao Marko Žuljević, ali je Nicolas Lopez Zuluaga dobro reagirao. Iz prvog prelaska na polovicu Marsonije Crveni iz Bukovlja postigli su pogodak za vodstvo i to kakav. Lopta je nakon nekoliko odbijanja došla do Marija Bačića koji je milimetarski precizno naciljao gornji lijevi kut nemoćnog Gabriela Iličevića za vodstvo Slavonca od 1:0. Mogli su u ovoj utakmici službeno gosti iz Bukovlja i do 2:0, ali je udarac Antonija Svrzlića nakon dodavanja Hrvoja Mišića obranio Iličević. Marsonia je sve vratila na početak u 40. minuti kada je Marko Ristovski poslao loptu pred gol Slavonca ona je od Damira Mirkovića došla do Lukasa Rošića koji ju je poslao u mrežu za 1:1. Samo minutu nakon toga mogli su Bijelo – crni i do vodstva, ali je dobar udarac Mirkovića nakon povratne lopte Ristovskog otišao malo iznad gola. Također neprecizan nije bio niti Selmir Mahmmutović u 43. minuti nakon dodavanja Mateja Sivrića. Novi šok navijači Marsonije doživjeli su u 52. minuti u kojoj je razigrani Hrvoje Mišić uposlio Mateja Gačića koji se dobro snašao te je pokraj Iličevića koji nije dobro reagirao po drugi puta na utakmici momčad iz Bukovlja doveo u vodstvo sada s 2:1.

Oglas

Ubrzo je Marsonia moglo do poravnanja, ali je Zuluaga sjajno zaustavio udarac Mahmutovića nakon ubačaja Sivrića. Nakon toga Špeharova momčad traži poravanje i u kontri u 65. minuti prima i treći gol. Za Slavonac je strijelac za 3:1 Svrzlić koji je bio precizan nakon što je dobio dobru loptu od Padrića. Tračak nade za Marsoniju dogodio se u 71. minuti u kojoj je pred svojim golom Bačić neoprezno nakon ubačaja Balentovića igrao rukom, dok je sudac Branimir Vukoje iz Slobodnice odmah pokazao za najstrožu kaznu. Premda je Zuluaga pročitao stranu udarac Žuljevića bio je isuviše precizan za smanjenje vodstva Crvenih na 3:2. Naravno da je taj pogodak još više podigao Brođane koji su u završnici utakmice zbog ozljeda ostali bez Ristovskog i Tolića, dok je isključenje zaradio Silvio Mihić. U novoj kontri u 85. minuti momčad iz Bukovlja zaključila je pobjedu sa 4:2 kada je akcija krenula od Zuluage, pa su ju nastavili Mišić i Svrzlić koji upošljava Leona Špoljara kojem udarac brani Iličević, dok odbijenu Josip Sušić šalje u mrežu za konačnu potvrdu i zasluženo osvajanje kupa nogometaša Slavonca iz Bukovlja.

Prema tome, obje ove momčad uz Oriolik iz Oriovca predstavljat će Brodsko – posavsku županiju od jeseni u pretkolu Kupa Hrvatske. Momčad iz Bukovlja će prvo na odmor, dok Marsonia čeka hoće li Vukovar 1991 proći kvalifikacije koje bi možda i oni mogli igrati za plasman u jedinstvenu Treću ligu ili će u nju ući izravno.

Tekst / Foto JOSIP ŠEBALJ