Po prvi puta u svojoj povijesti klub iz Brodskog Vinogorja ima Brazilca

Među nogometnim klubovima koji su ove zime pojačali sastav nalazi se svakako Vinogorac iz Brodskog Vinogorja koji je angažirao 6 novih igrača te su svi oni igrali u višem rangu natjecanja. Da će Zeleni ovog proljeća biti jači i bolji nego u prvom dijelu prvenstva pokazali su i rezultati u pripremnim utakmicama. Pogotovo oni rezultati protiv hrvatskih trećeligaša Oriolika s kojim je odigrano 4:4, dok su Svačić iz Starog Slatinika svladali s 2:1. Bilo je i poraza, prvo sa 4:1 od sibinjske Mladosti i sa 6:2 od drugoligaša Marsonije. Još su pobjede izborene protiv BONK-a iz Bebrine sa 6:1 i posljednja na gostovanju kod BSK-a iz Buka s 2:1. Na svim tim utakmicama trener i igrač Vinogorca Mario Ćubel nije imao sve igrače. Najviše su nedostajali oni koji su ove zime stigli u Brodsko Vinogorje i to: Matej Gačić (Slavonac Bukovlje), Josip Padrić (Slavonac Bukovlje) i Toni Mrvelj (Omladinac Gornja Vrba) te Mateo Škorić i Stjepan Kruljac.

Oglas

S pripremama su nogometaši Vinogorca krenuli prilično rano i to 15. siječnja, dok su do sada odigrali 6 kontrolnih utakmica. U kadru trener i igrač Mario Ćubel ima 23 igrača, dok su ove zime iz kluba otišli: David Radman, Antonio Olujević i Ivan Krijan, a zbog poslovnih obaveza do ljeta neće biti niti prvog vratara Željka Konrada. Dobar dio trenažnog procesa nogometaši Vinogorca osim na svom terenu u Brodskom Vinogorju odrađuju i na umjetnoj travi pomoćnog igrališta na Stadionu uza Savu na kojem su igrali sve domaće prijateljske utakmice.

Oglas

Prema tome uz dolaske Mateja Gačića i Josipa Padrića iz Slavonca Bukovlje, iz istog kluba stigao je i vratar Josip Čujić koji će u nastavku sezone zamjeniti Željka Konrada. Po prvi puta u klupskoj povijesti Vinogorac će imati i Brazilca i to veznog Luana Samana koji se na nekoliko utakmica pokazao kao kvalitetan igrač. Zajedno s njim došao je i drugi Brazilac napadač Pedro Henrique, ali on je proslijeđen Slobodnici. Iz višeg ranga dolaze još 2 igrača i to Toni Mrvelj koji je bio u Omladincu iz Gornje Vrbe i Antonio Svrzlić kojem je posljednji klub bila Marsonia. S obzirom da je momčad iz Brodskog Vinogorja jedina 2 poraza u prvom dijelu prvenstva doživjela od 2 konkurenta i dvije vodeće momčadi u borbi za naslov Omladinca iz Starog Topolja i Slavonca iz Gunjavaca i Drežnika uprava kluba odlučila je pojačati momčad kako bi osvojili naslov i plasirali se u viši rang.

Oglas

Za momčad Marija Ćubela slijedi period osvježavanja ekipe uoči početka nastavka prvenstva i teškog gostovanja u Slavonskom Šamcu kod Graničara 11. ili 12. ožujka.

Tekst JOSIP ŠEBALJ