Pleterničanin Tomislav Valentić karijeru nastavlja u slovenskom Primorju

Sada već iskusni, 28-godišnji Tomislav Valentić nogometnu karijeru nastavlja u slovenskom drugoligašu ND Primorje. Tomislav je svoj nogometni put započeo u pleterničkoj Slaviji 2002. godine, u njoj se zadržao do 2015. kada nakon naslova prvaka 3. HNL kreće profesionalni dio karijere, prva postaja bile su Sesvete, a nakon toga slijede prvoligaške sezone u Lokomotivi, Interu i Hrvatskom Dragovoljcu, dok je nastupao i u drugoligaškom natjecanju u dresu Dubrave te u proljetnoj polusezoni ponovno u Sesvetama.

Oglas

Slijedeća postaja je Slovenija, znamo da si imao i drugih ponuda, kako je odluka pala na Primorje?

Oglas

S obzirom da iz naše 1. HNL igrač na čiju sam poziciju trebao ići nažalost nije postigao dogovor za planirani transfer, ja sam se odlučio unatoč 3 ponude iz naše 2. HNL ipak odlučio za slovensku ligu jer sam htio promijeniti okolinu i potražiti neke nove izazove. Poziv sam dobio od sportskog direktora Boška Županovića i dogovorio se na jednu godinu sa uvjetom da na zimu mogu potražiti klub ukoliko dođe kakva kvalitetna ponuda što mi je važna stvar u ovom trenutku.

Oglas

Prilično kasno si realizirao potpis, kako stojiš sa tjelesnom spremom i kakve su ambicije kluba i tvoje osobne za nastavak sezone?

Što se tiče fizičke spreme, cijelo ljeto sam aktivan. Najprije sam samostalno trenirao dva mjeseca, a posljednjih mjesec dana prošao sam pripreme sa Slavonijom u Požegi i na tome sam jako zahvalan treneru Daliboru Bognaru. Što se tiče klupskih ambicija, to je što bliže biti vrhu, ja sam trenutno tek došao ekipa me odlično prihvatila i evo već bi za vikend trebao zaigrati i nadam se pomoći ekipi i ostvariti pobjedu i polako skupljati bodove. Došao je i novi trener i još par igrača i ekipa je u stvaranju. Klub je bivši prvoligaš, s prvoligaškim stadionom, teretanom, bazenom i dva pomoćna terena. Tako da su uvjeti za rad sjajni, u ekipi nas ima pet Hrvata, a ostalo su sve domaći dečki tako da vjerujem da ću se jako brzo prilagoditi i opravdati povjerenje Primorja. 

Sada već imaš jednu bogatu karijeru, skupilo se i dosta iskustva, ali sve to zahtijevalo je i puno rada, odricanja…

Na cijelom ovom putu kroz moju nogometnu karijeru i još jedan u nizu prijelazni rok najveća potpora uvijek mi je bila moja obitelj, moji najbliži prijatelji i posljednjih godinu dana moja cura Melita, svima njima sam neizmjerno zahvalan na tome. Dalje idem kroz vjeru u Boga da ću ostat zdrav i ostvariti još neke veće ciljeve, uz svoj rad i trud na terenu koji sigurno neće izostati – zaključio je Tomislav u razgovoru za Sportalo.

Pred Tomislavom su najbolje, najzrelije igračke godine, uz svu predanost koju je nogometu podario od svojih prvih koraka na Stadionu Stjepan Zdenko Šivo preko svih postaja u karijeri, nema dileme da će trajati još godinama i igrati ozbiljan nogomet što je i ispunjenje dječačkog sna. Trud i rad uvijek dođu na naplatu, ne sumnjamo da će i u Sloveniji biranim riječima pričati o ljudskim i igračkim vrijednostima Tomislava Valentića.