Plesni studio Marine Mihelčić sudjelovao na najvećem svjetskom svežanrovskom plesnom natjecanju u San Sebastianu u Španjolskoj

Plesni studio Marine Mihelčić s pet svojih plesačica iz Požege i Nove Gradiške sudjelovao je na najvećem svjetskom sve žanrovskom plesnom natjecanju održanom od 24.6. do 3.7.2022. u San Sebastianu u Španjolskoj.

Kako bi se na ovo natjecanje došlo mora se proći kvalifikacija , a godišnje na kvalifikacijama diljem svijeta pleše oko 120 000 plesača. Na završnici u San Sebastianu bili su dio 8 000 najboljih.

Plesačice Maša Vranić i Iris Lalić u mlađim dobnim skupinama te Tara Matijević, Lora i Hana Ledić u starijim pokazale su svoje plesno umijeće na svjetskoj plesnoj pozornici na ponos svom plesnom studiju, gradu, županiji, a i čitavoj Lijepoj našoj.

Plesalo se devet dana u dvije dvorane paralelno. Devetogodišnja Maša osvojila je sjajno 24 mjesto , a godinu dana starija Iris u starijoj dobnoj skupini 34. Najbolji rezultat od plesačica u juniorskoj lyrical konkurenciji ostvarila je Tara Matijević , a u jazzu Lora Ledić .

Bilo je ovo divno iskustvo, prilika za učenje i napredovanje, a u plesnom studiju se nadaju da će naredne godine u Portugal otići na ovo natjecanja u još većem broju. Sada slijedi zasluženi odmor, ali vrijedne trenerice uskoro počinju sa pripremama za uzbudljivu novu plesnu sezonu.