Plenum: Bučani sezonu otvaraju u Obriježi, Graševina u Trenkovu

U prostorijama Gospodarske komore u Požegi održan je plenum klubova 1. i 2. ŽNL na kojem je obavljen ždrijeb natjecateljskih brojeva pa su klubovi doznali raspored prvenstvenih utakmica. 1. ŽNL krenut će 22/23. kolovoza, a 2. ŽNL 6/7. rujna s obzirom da ove sezone broji samo 8 klubova.

Oglas

Na samom početku Plenuma povela se zanimljiva rasprava o promociji Dinama iz Vidovaca u MŽNL s obzirom da su i u Mihaljevcima živo zainteresirani za iskorak u viši rang. Predsjednik ŽNS Drago Lucić pojasnio je da je IO ŽNS postupio u skladu s propozicijama te je još 3. lipnja donio odluku da Dinamo ide u viši rang natjecanja jer BSK i Croatia koji su bili bolje plasirani nisu imali dvije mlađe kategorije. Oponirao mu je predstavnik Croatije Gojko Bašić te predstavnik Sloge Jurica Bešlić koji su naglasili da propozicije nisu bile precizne, što je u novima, za sljedeću sezonu ispravljeno. Čitav slučaj je trenutno na sportskoj inspekciji, Lucić je uvjeren da će dobiti pozitivno mišljenje, a u slučaju da ne bude tako najavljuje žalbe višim instancama, što u praksi znači da Dinamo u svakom slučaju sljedeće sezone igra u MŽNL, a Croatia ostaje u 1. ŽNL.

Oglas

Parovi 1. kola 1. ŽNL:

Oglas

Sloga Trenkovo – Graševina Vetovo

Croatia Mihaljevci – Dobrovac

Croatia Donja Obrijež – BSK Buk

Hrvatski dragovoljac – Dinamo Rajsavac

Graničar Bučje – Omladinac Čaglin

Sulkovci – Graničar Zagrađe

Papuk Velika – Mladost Pavlovci

 

Parovi 1. kola 2. ŽNL:

Parasan Golobrdci – Eminovci

Slavonija Prekopakra – BSK Biškupci

Slaven Gradac – Lipa Stara Lipa

Ovčare – Dinamo Badljevina

Na samom kraju Plenuma šef sudačke organizacije Siniša Sabljak pozvao je sve klubove da pokušaju u svojim redovima pronaći zainteresirane za suđenje jer je veliki problem nedostatak sudaca te je već sada izvjesno da na svim utakmicama neće biti po tri suca.