/Plamene “za sve ili ništa” POSLJEDNJE KOLO PRVE LIGE
plamen zadar 2019 00019

Plamene “za sve ili ništa” POSLJEDNJE KOLO PRVE LIGE

U subotu se igra posljednje kolo Prve lige za košarkašice u kojem iznimno bitnu utakmicu igraju Plamen i Pula u Požegi. Domaće djevojke su u žestokoj borbi za ostanak, potrebna im je pobjeda koja bi u kombinaciji s porazom Podravca u Virju značila ostanak, odnosno igranje dodatnih kvalifikacija s drugoplasiranom ekipom Druge lige.

Prava je šteta da se Plamen doveo u ovakvu situaciju, u nekoliko navrata su same sebi zakomplicirale život i dovele se u ovakvu situaciju. Minimalni porazi u Zadru i Osijeku, te domaći porazi od Podravca i Broda na Savi sada su jako skupi, ali šansa za popravak je definitivno tu. Protivnik je jak, ekipa iz samog vrha lige predvođena fantastičnom Katarinom Trehub, Vinkovčankom koja igra na reprezentativnoj razini i sigurno će biti najveći problem za domaću ekipu. O borbi Trehub i Smelser pod obručima će puno toga ovisiti.

Istovremeno u Virju gostuje Zagreb, potpuno nezainteresiran, sigurno ne pretjerano motiviran i opterećen ishodom ove utakmice. Iako su gošće kvalitetnija ekipa jasno da Virje ima ulogu favorita u tom susretu, ali u Požegi nada umire posljednja, Englmanove djevojke će dati sve od sebe i pokušat kreirat senzaciju. Igraju u odličnoj formi od kada je Dunbar uhvatila ritam pa niti odlična Pula nije nepobjediva!

Nekakva tanka teorija u životu drži i Brod na Savi. Po njoj bi i Podravac i Plamen trebali izgubiti, a BnS slaviti u Šibeniku pa bi se u njihovom krugu Brođanke radovale kvalifikacijama. Teško ostvarivo, ali u sportu je bilo i luđih raspleta. Mursa se nakon jednogodišnjeg plesa u prvoligaškom društvu od njega oprašta gostovanjem u Dubrovniku. Nakon ovakve sezone cilj je samo jedan – vratiti se bez polomljenih i teže ozljeđenih igračica.

Podijeli
  •  
  •  
  •