Plamene večeras od 19,00 u lovu na početnu prednost

Finale košarkaške sezone koja je za požeške košarkašice bila iznimno duga i naporna večeras ima svoj prvi čin. O najboljoj ekipi u državi odlučuju aktualne prvakinje Ragusa iz Dubrovnika i požeški Plamen.

Oglas

Finale se igra na tri dobivene, a kako su u “regularnom” dijelu sezone bile najbolje Plamene imaju prednost domaćeg terena što je u ovako izjednačenim utakmicama vrlo važna, često i ključna prednost. Doduše ona nosi i određenu opasnost, krivi korak na domaćem parketu automatski donosi veliku prednost protivniku. Večeras u 19,00 sati igra se prva utakmica za koju su gošće imale tri dana duži odmor što mogu zahvaliti HKS-u na kojeg se tako često žale.

Oglas

U prvom dijelu sezone u Dubrovniku je Ragusa slavila s 9 poena prednosti, dok su Plamene u Požegi uzvratile sa +8 ali tek nakon produžetaka i velikog povratka iz ponora. Ragusa je sjajna ekipa, iskusna, kvalitetna ali igrom bi trebala odgovarati Plamenima puno više nego Trešnjevka. Ključ pobjede bi trebao biti dobar ulaz u utakmicu čitave ekipe ali posebno La Mame. Već duže vrijeme Plamene u utakmicu kreću u minusu, u prvim četvrtinama La Mama napadački igra loše, kasnije to doduše nadoknadi, ali bi bilo izvrsno kada bi sada krenula u svom stilu od početka. Posebno je to važno jer se njenom dobrom igrom otvara prostor ostalima, a dobar ulaz bez zaostatka bitan je zbog činjenice da su nakon 40ak utakmica u sezoni baterije “u crvenom”.

Oglas

Podrška s tribina ne bi smjela izostati, ovo je vjerojatno najveći sportski događaj u Požegi od osamostaljenja Republike Hrvatske, prvi puta slavonska Atena može dobiti prvaka države u ekipnom sportu. Vrijeme je da se svi probude i napune Grabrik kako priliči važnosti ove utakmice!