/Plamene ugošćuju Trešnjevku! PRVA KOŠARKAŠKA LIGA
žkk plamen

Plamene ugošćuju Trešnjevku! PRVA KOŠARKAŠKA LIGA

U nedjelju, 13.10.2019 u 19:00 u sportskoj dvorani Tomislav Pirc ŽKK Plamen Požega počinje svoju 17 prvoligašku sezonu. Plamene ove godine same brane boje istočne Slavonije jer su jedine uspjele sačuvati prvoligaški status za razliku od KK Murse, ŽKK Gigant Podravca i ŽKK Broda na Savi.

Ove godine sezona će biti daleko zahtjevnija nego prijašnjih godina, liga broji 10 ekipa dok je prije imala 12 tako da će ekipe biti kvalitetnije. Od svake se utakmice može očekivati derbi. Plamenima je osnovni cilj biti među prvih osam ekipa te izbjeći kvalifikacije za ostanak u ligi, ali na žalost ni ove godine im raspored nije naklonjen te na samom početku igraju sa 2 od 3 ekipe koje su favoriti za prvaka.

Plamene su se pojačale s dvije amerikanke Princess Davis i Jessicom Warren, crnogorskom reprezentativkom Andreom Glomazić, u klub se vratila i Ella Đukić te je ostala i Monika Vojvodić pored sestara Lane i Lee Hrmić, Martine i Anabele Berger te Laure Bašić koje su okosnica ekipe. Cure su zajedno od početka trenirali što je razlika od prošle godine.  Pripreme su solidno odradile u okvirima mogućnosti koje su pružene u dvorani s obzirom da imamo termine od 1 sat i 15 minuta koji za taj rang natjecanja nisu dovoljni, ali to su pokušale nadoknaditi odigravanjem većeg broja prijateljskih utakmica. Te će im na posudbu radi napredovanja iz KK Broda dolaziti perspektivna sedamnaestogodišnja Kristina Županić.

Očekujemo kvalitetnu, napornu i nadasve zanimljivu sezonu. Vjerujemo da će publika uživati u kvalitetnim i neizvjesnim utakmicama, svaka će utakmica biti derbi jer u ligi nema loši ekipa sve su podjednake za razliku od prijašnjih godina. – rekao je trener Plamenih, Vladimir Englman.

WhatsApp Image 2019-10-02 at 17.50.33

 

Podijeli
  •  
  •  
  •