Plamene u derbiju potvrdile šampionske ambicije, težak poraz BnS-a

Ono što se dalo vidjeti već u utakmici otvaranja sezone kada su u WABA ligi ugostile austrijski Graz, košarkašice Plamena potvrđuju na parketu iz kola u kolo. I dok u WABA ligi ozbiljnu minutažu dobivaju mlade igračice iz vlastite škole, u prvenstvu Englman igra punom snagom i za sada su Plamene na drugom mjestu, pokleknule su samo protiv Medveščaka koji je jedini na maksimalnom učinku.

Oglas

PLAMEN – RAGUSA 77:71 (18:16, 26:13, 14:27, 19:15)

Oglas

Proteklog vikenda u Grabriku su gostovale aktualne prvakinje, dubrovačka Ragusa. Bio je to pravi derbi, zanimljiva utakmica ekipa od kojih se ponovno očekuje borba za naslov i u prvenstvu i u Kupu. Širina kadra je ono što je u ranijim sezonama bio problem Plamena, sada mu je to možda i najjača karika iako su ovdje čak tri igračice odradile svih 40 minuta, dok je najbolja u derbiju bila Nevena Vučković koja je odigrala 37 minuta. Nevena se zaustavila na 22 poena, sva manje je ubacila Jelena Ivezić, a dvoznamenkaste su bile i Kira Lowery te Lea Miletić.

Oglas

BROD NA SAVI – KAŽL 53:88 (8:21, 13:16, 12:27, 20:24)

Brođanke u ovom trenutku nisu dorasle protivnicama poput KAŽL-a, splitski klub je sam vrh lige, uz Plamen, Ragusu i Medveščak najlegitimniji kandidat za završnicu iako je u tom krugu i Trešnjevka. Još jednom je što se Broda na Savi tiče to napadački bila simultanka Shaniye Jones koja je zabila 28 poena, no jednostavno nije bilo podrške u napadačkim akcijama za Amerikanku, kao što nije bilo obrambenih rješenja na drugoj strani pa su gošće imale četiri dvoznamenkaste a među njima Angeliku Buckner koja je zabila čak 31 poen.

U sljedećem kolu Plamene će na gostovanje kod ne bezopasnog Zadra, dok Brod na Savi ide na vrlo važno gostovanje kod Zagreba, ekipe koja se nalazi ispod njih na ljestvici i protivnik je protiv kojeg se može ravnopravno igrati i tražiti drugu pobjedu sezone.