Plamene u Brodu potvrdile plasman u doigravanje

U svojoj posljednjoj utakmici na domaćem terenu u ovoj sezoni Premijer lige košarkašice
Broda na Savi u 21. kolu ugostile su prvog susjeda Plamen Požegu. Gošće iz Zlatne doline
koje su ove sezone osvojile Kup Hrvatske Ružice Meglaj Rimac bore se i za naslov
prvakinja zajedno s Ragusom iz Dubrovnika i zagrebačkom Trešnjevkom. Stoga su
Požežanke imale ulogu favorita koju su opravdale s očekivanom pobjedom s 90:58.

Košarkašice Broda na Savi u posljednjem domaćem susretu u ovoj sezoni u sklopu 21. kola u Premijer ligi na domaćem su terenu ugostile Plamen Požegu. Gošće su s uvjerljivom pobjedom s 90:58 opravdale ulogu favorita budući se one s aktualnim prvakinjama Ragusom iz Dubrovnika i zagrebačkom Trešnjevkom bore za naslov prvaka. Djevojke požeškog trenera Vladimira Englmana ove sezone već su uzele 1 naslov i to onaj u Kupu Hrvatske Ružice Meglaj Rimac. Stoga je njihova pobjeda na parketu dvorane Vijuš očekivana, dok trener Brođanki Boris Virag može biti zadovoljan kako su njegove djevojke odigrale prvo poluvrijeme.

Košarkašice Broda na Savi jako dobro odigrale su prvu četvrtinu nakon koje su imale vodstvo od 18:15, dok su gošće iz Požege košem Jelene Zorić koja je prošle sezone igrala za Brođanke imale početno vodstvo od 2:0. Nakon toga sve je bilo u znaku djevojaka Borisa Viraga koje su imale i 6 koševa prednosti za 12:6. Sve do polovice druge četvrtine Brod na Savi imao je prednost, a onda je Lea Miletić u 15. minuti Plamen Požegu dovela u drugo vodstvo na utakmici za 26:25 nakon onog početnog od 2:0. Ona je inicirala seriju gošći od 16:0 koje su u 17. minuti košem Nevene Vušković došle na 36:25, da bi se 38:32 u korist Požežanki otišlo na odmor. Uspjele su Brođanke košem Tamare Jovančević u 22. minuti doći na 4 koša zaostatka na 37:41, ali se onda razigrao gostujući sastav koji je do kraja trećeg perioda otišao na velikih 64:43. U posljednjoj četvrtini oba trenera prigodu su dali mlađim djevojkama te je u takvoj igri Plamen Požega otišla na najvećih i konačnih 90:58. Kod Broda na Savi je Amerikanka Shaniya Jones postigla 23, a Tamara Jovančević 15 koševa.

U slijedećem kolu koje je posljednje u ovoj sezoni Premijer lige košarkašice Broda na Savi
idu na gostovanje u Split kod ekipe koja će na kraju ovogodišnjeg prvenstva napustiti
premijerligaško društvo.

Za košarkašice Brod na Savi najvažnije je da su ostvarile svoj cilj, a to je da su od ranije
osigurale ostanak u ligi. Brođanke na posljednjem gostovanju kod posljednjeplasiranog Splita žele zabilježiti 6. pobjedu u ovoj sezoni za ostanak na 9. mjestu na prvenstvenoj ljestvici. (Tekst: JOSIP ŠEBALJ)