Plamene izvukle Basket Lattes Montpellier (Francuska) u pretkolu Eurokupa

MUNCHEN – Ženski košarkaški klub Plamen Požega nije baš imao sreće sa ždrijebom pretkola Eurokupa koji je održan u Munchenu (Njemačka). Požežanke su izvukle jednu od najboljih francuskih ekipa, Basket Lattes Montpellier koja je 2021./2022. imala malo slabiju sezonu i bilo osma u ligi od 12 klubova sa skorom od 9 pobjeda i 13 poraza.

Oglas

U sezoni 2020./21 ta ekipa je bila četvrta na ljestvici dok je prije toga dvije sezone završila na trećem mjestu (2018./2019. i 2019./2020.).

Oglas

Prva se utakmica igra u Montpellieru, u srijedu 21. rujna, a uzvratna je u srijedu, 28. rujna u Požegi. Uspješnija ekipa plasirat će se u skupinu Eurokupa gdje se već direktno zbog osvojenog naslova plasirao Ženski košarkaški klub Ragusa (Dubrovnik). 

Oglas

Afla i omega požeškog kluba, trener Plamenih Vladimir Englman podsjeća kako je Montpellier lani u svojim redovima, među ostalim igračicama, imao tri izvrsne Amerikanke, dvije reprezentativke Francuske te reprezentativku Srbije, dok se ne zna kakav će ‘roster’ imati ove sezone.

S druge strane, požeški je klub napustila Kongoanka La Mamma Kapinga, a klub se planira pojačati s 3-4 igračice, od kojih su dvije mlade ukrajinske košarkašice koje će zbog rata u svojoj domovini, nastaviti obrazovanje u Požegi te pojačati redove Plamenih.

Tako Plamen Požega u godini kad se obilježava 75 godina od osnutka kluba nastavlja s najboljim rezultatima u svojoj povijesti te će po prvi put požeški klub nastupiti i u jednom europskom natjecanju.

Izvor PŠS