Plamene i Brokeri mogu se vratiti treninzima

Sportaši se konačno polako mogu vratiti organiziranim kolektivnim treninzima, naime  Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 23. travnja 2020. godine usvojila Zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti i aktivnosti u uvjetima proglašene epidemije bolesti COVID-19, a koji se između ostalog odnosi i na sektor sporta.

Navedenim Zaključkom od ponedjeljka, 27. travnja, omogućava se trening seniorskih ekipa koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja, odnosno u slučaju natjecanja Hrvatskog košarkaškog saveza, isto se odnosi na klubove HT Premijer lige i Prve ženske lige. Što se Slavonije i Baranje tiče, u dvoranu po strogo utvrđenim pravilima mogu košarkaši Vrijednosnica Osijek i košarkašice požeškog Plamena.

Nacionalni stožer civilne zaštite danas (24. travnja) je objavio preporuku pod kojim uvjetima će se treninzi za navedene sportaše moći odvijati. Preporuku je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), a dijelimo je prema uputi Središnjeg državnog ureda za šport koji napominje kako će se i dalje svakodnevno pratiti epidemiološka situacija te će se sukladno pokazateljima donositi daljnje mjere za sektor sporta.