PK Vukovar sudjelovao na tradicionalnom međunarodnom plivačkom mitingu HEP HPS GP “Victoria” 2023

U Rijeci je na bazenima Kantrida, a u organizaciji plivačkog kluba Primorje održan tradicionalni međunarodni plivački miting HEP HPS GP “Victoria” 2023., gdje je nastupilo 700 plivača i plivačica iz 70 klubova, a iz 7 država.

Vukovarski klub predstavio je Luka Čarapović koji je uspio zablistati u pravim trenucima i kući ponio 3 medalje od čega su 2 zlatnog sjaja i jedna brončana
u disciplinama 50m i 100m leđno.
Prvi dan natjecanja:
Nastupio je u disciplinama 50m prsno a u ovoj disciplini izborio je B finale ,isplivavši svoj osobni rekord ,te zauzeo 16.mjesto u apsolutnoj kategoriji i 11.mjesto u juniorskoj kategoriji.
Isti dan plivao je i 100m leđno, u ovoj disciplini ušao je u A finale i u apsolutnoj kategoriji zauzeo 4.mjesto ,dok je u juniorskoj kategoriji zauzeo 1.mjesto.
Drugi dan natjecanja:
Nastupio je u disciplini 200m slobodno i zauzeo 32.mjesto u apsolutnoj kategoriji.
U zadnjem nastupu u disciplini 50m leđno, Luka je u kvalifikacijama izborio A finale i u apsolutnoj kategoriji zauzeo 3.mjesto, dok je u juniorskoj konkurenciji zauzeo 1.mjesto.
S obzirom kako je početak natjecanja u velikom bazenu, jako smo zadovoljni i ponosni ! Puno zdravlja i sreće želimo u nastavku sezone – ističu iz kluba. Na natjecanje ga je pratio trener Ivan Koščević u društvu trenera i plivača iz vinkovačkog plivačkog Kluba, što je imalo posebnu čar i zadovoljstvo.