PK Vukovar ima dvostrukog prvaka države Hrvatske, dvostrukog viceprvaka i rekordera države

Od četvrtka 28. srpnja do nedjelje 31. srpnja 2022. u Zagrebu na bazenima Svetice, održalo se Prvenstvo Hrvatske za Seniore i Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine. Plivalo je ukupno 400 plivača iz 36 plivačkih klubova.

Vukovarski klub predstavljalo je 8 plivača (4 plivačice i 4 plivača):
Ivana Kosanović, Lena Dželalija, Gita Čilić i Tamara Tintor,
Stefan Tintor, Lovro Brođanac, Luka Knežević i Luka Čarapović.
Osim individualnih utrka po prvi puta su imali štafete u muškoj i ženskoj konkurenciji, a gotovo svi naši plivači plivali su osobne rekorde i pokazali kako se bori za svoj Klub, Grad, Županiju…
Moramo napomenuti kako su imali najmlađi sastav na Prvenstvu Hrvatske, što jasno govori kako njihovo vrijeme tek dolazi bez obzira što smo s ovim rezultatima ispisali povijest plivanja na Istoku Hrvatske!
Ukupno su osvojili 7 medalja i to 2 zlatne, 3 srebrne i 2 brončane, a za njih se pobrinuo Luka Čarapović! U krajnjem zbroju po osvojenim medaljama plivački klub Vukovar zauzeo je 13.mjesto od 36.klubova!
Luka Čarapović / Foto PK Vukovar
Luka je uz osvojena odličja u istom danu postavio 2 puta novi mlađe juniorski rekord Hrvatske u disciplini 50m leđno!  U jutarnjim kvalifikacijama srušio je rekord star 9 godina s rezultatom 26.82 sec, dok je poslijepodne u A finalu oborio svoj rekord i postavio novo vrijeme koje sada iznosi 26.55 sec.
Isti rezultat mu je kao mlađem junioru donio 3.mjesto u seniorskoj kategoriji, 3.mjesto u mlađe seniorskoj, 2.mjesto u juniorskoj i 1.mjesto u mlađe juniorskoj kategoriji!
Osim navedenog Luka je prvog dana natjecanja postao viceprvak Hrvatske u disciplini 200m slobodno s rezultatom 01:58.35 u kategoriji mlađih juniora. Drugog dana je postao prvak države u disciplini 200m leđno s rezultatom 02:13.36 u kategoriji mlađih juniora. Četvrtog dana u disciplini 100m leđno postao je viceprvak Hrvatske s rezultatom 59.00 sec u mlađe juniorskoj kategoriji.
Za natjecanje su plivače pripremali i vodili Jelena Stojadinović i trener Ivan Koščević.