Pizzeria Best pobjednik je premijernog “Sitnog veza”

Nakon nekoliko godina pauze vratio se malonogometni turnir u Đakovo, a na Pazarištu se kao najbolja pokazala ekipa Pizzeria Best.

Kroz desetak dana uzbudljivih nogometnih natjecanja izborene su ulaznice za završni dan koji je donio konačne dvoboje za trofeje.

Kod dječaka najuspješniji su bili Odbačeni, koji su u finalnom dvoboju s 3-2 bili bolji od Vatrenih. Broncom su se okitili Opasni momci, koji su svladali Marmune u susretu koji je od početka bio jednosmjerna ulica, što i ne čudi jer se radi o velikoj razlici u godinama. Marmunima je sam plasman u završnicu ogroman uspjeh.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Mihael Andrić iz pobjedničke ekipe, najbolji vratar bio je Matej Majstorović iz Vatrenih, dok je najbolji strijelac “opasni momak” Valentin Tunuković s osam postignutih pogodaka.

Seniorski dio turnira zaključen je susretima za treće i prvo mjesto. Ekipa Express Plus Grube osvojila je treće mjesto pobijedivši momčad Znausa rezultatom 4-2.

Iako se očekivao uzbudljiv i izjednačen finalni dvoboj između Sambe i Pizzerije Best, to se nije dogodilo. Problem više turnira koji se odigravaju u isto vrijeme skupo je stajao Santosovu ekipu koja se kompletirala tek u drugom poluvremenu, ali je zaostatak nakon prvoga dijela bio nenadoknadiv. To nikako ne umanjuje pobjedu Pizzerije Best iz Donjih Andrijevaca koja je u konačnici posve zasluženo slavila sa 7-3, a ujedno i osvojila prvo izdanje đakovačkog “Sitnog veza”.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je “pizza majstor” Karlo Morovičanin, najbolji vratar bio je Luka Omrčanin, također iz Besta, dok je najbolji strijelac Moises iz Sambe s pet postignutih pogodaka.

Organizacija ovoga turnira uistinu je bila zahtjevna da bi to izgledalo kako je na kraju izgledalo. Vodilo se računa o svakom detalju: montažnim tribinama, ugodnom ambijentu, peharima, medaljama, ali i bogatim financijskim nagradama. Za to su najzaslužniji brojni sponzori, ali i volonteri koji su svakodnevno odrađivali ogroman posao, i zato svima velika hvala – poručili su iz Đakovo Croatije te najavili novi susret na istom mjestu sljedeće godine.