Pismo predsjednika HRS-a Tomislava Grahovca

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza obratio se sportskoj i rukometnoj javnosti pismom u kojemu donosi činjenična stanja koja su zadesila hrvatski i svjetski rukomet te određene smjernice prema kojima bi se HRS trebao ravnati u ovim teškim danima za sport i sportaše. Pismo prenosimo u cijelosti:

Oglas

Poštovani sportski prijatelji,

Oglas

u ovo zaista teško i nepredvidljivo vrijeme kroz koje zajedno prolazimo svjetski, europski pa u konačnici i hrvatski rukomet je zaustavljen. Usprkos tome što nitko od nas nije u mogućnosti se baviti našim sportom i sportom generalno  mi nastojimo proaktivno raditi  u skladu s mogućnostima i stanjem u kojem se nalazimo.

Oglas

HRS prati preporuke i odluke  nacionalnog stožera civilne zaštite te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te zajedno s vama provodi sve mjere koje proizlaze s preporukama i odlukama navedenih strana.

Kao jedan od glavnih prioriteta je zaštita radnih mjesta unutar rukometne zajednice.  Sukladno tome zajedno sa Središnjim državnim uredom za sport  proveli smo inicijativu za očuvanje radnih mjesta  unutar sporta, a u našem slučaju rukometa. Kroz nadolazeći period bit će pokrenute prve mjere kojima nastojim zaštititi naše trenere i rukometne djelatnike koji godinama požrtvovno rade svoj posao.

Isto tako prateći globalno stanje bilo sa zdravstvene ili ekonomske strane HRS je u stalnom kontaktu sa Svjetskom rukometnom federacijom koja radi na najboljim mogućim rješenjima za rukomet generalno. Također u kontaktu smo s Europskim rukometnim savezom koji proaktivno razmišlja te donosi odluku vezanu za kalendar natjecanja i eventualni nastavak provedbe natjecanja. Prema tome do 15.04. razmišljamo o donošenju nove odluke vezano za natjecanja pod ingerencijom naših saveza , a o istima ćemo obavijestiti sudionike.

Nadalje, željeli bismo se zahvaliti vama klubovima, sportašima, rukometnim djelatnicima te svim sudionicima koji su uključeni u ovo krizu kroz koju prolazimo jer svojom solidarnošću, zajedništvom i odgovornošću pokazujete primjer svima kojima je potrebno. Prema tome i gledajući unaprijed čvrsto vjerujemo da ćemo uskoro gledati rukomet  u našim dvoranama gdje i pripada.

Budite sigurni, pozitivnog stava i čuvajte se !

Predsjednik HRS-a

Tomislav Grahovac

Foto HRS