/Pioniri Osijeka osvojili NIKE kup PAKRAČANI NAJUGODNIJE IZNENAĐENJE TURNIRA
mike 3

Pioniri Osijeka osvojili NIKE kup PAKRAČANI NAJUGODNIJE IZNENAĐENJE TURNIRA

Pioniri nogometnog kluba Osijek (rođeni 2001. i mlađi) osvojili su ovogodišnji NIKE kup koji se održao u Novim Jankovcima.

Stariji pioniri Osijeka 2001. nakon pobjeda u grupi nad Slavonijom iz Požege 3:0 i Slogom iz Nove Gradiške 2:0, pobijedili u finalu i Hajduk iz Pakraca 1:0 te osvojili Nike kup u Novim Jankovcima . Uz navedena 4 kluba sudjelovali  su još i Cibalia te Hypo limač.

nike 2

Osijek je pokazivao dominaciju od prve do zadnje utakmice te se lakoćom domogao naslova najboljeg na ovom turniru. U svojoj grupi osvojili su vrlo lako prvu poziciju i ostvarili plasman u finale. U drugoj grupi u kojoj su bili raspoređeni Cibalia, Hypo limač i Hajduk bilo je itekako uzbudljivo i neizvjesno. Izjednačenost ekipa bila je tolika da se za prolaz u finale bacao novčić. Drugog finalista je odlučio medvjed na kovanici od 5 kuna koji se odlučio za Pakračane, a mlade nogometaše Cibalije poslao kući.

Tako su se u finalu našli pioniri  NK Osijek i NK Hajduk. Prava je šteta što su Pakračani morali finalni susret igrati bez  pauze i odmora pa se nisu uspjeli suprostaviti Osječanima na željeni način, ali i s minimalnim porazom itekako su osvjetlali obraz svome klubu, ali i instruktoru požeško-slavonske županije Damiru Bognaru:

Pakračani su svakako najugodnije iznenađenje NIKE kupa mada za mene nisu iznenađenje jer znam da imaju puno dobrih i kvalitetnih igrača, a izuzetno dobar rad trenera u Pakracu pomalo daje rezultate. Osječani su ipak pokazali da su najbolji u regiji i to je realan pokazatelj stanja u klubovima. Osim odličnih mladih igrača i dobrog nogometa moram pohvaliti domaćina za organizaciju, naprosto sam zapanjen uvjetima i terenima u Novim Jankovcima koji su gotovo prvoligaški – izjavio je za Sportalo instruktor Bognar kojega uskoro očekuje spektakularan susret njegovih juniora NK Slavija i Lokomotive iz Zagreba u četvrtfinalu HNK-a.

nike 1

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.