Petrović izvršio prozivku Slavonaca, stigla i pojačanja

U nedjelju je s pripremama za proljetni dio prvenstva krenula i trenutno posljednjeplasirana momčad 3. HNL Istok, Slavonac iz Bukovlja. Nogometaše Slavonca prvo je pozdravio predsjednik kluba Josip Maratović sa članovima Izvršnog odbora. Želje predsjednika upućene igračima bile su najprije puno zdravlja, ali i dobrih rezultata. Napomenuo je da klupska uprava, kao i do sada, stoji iza njih, te da u upravi svi skupa vjeruju da će se ovaj rang natjecanja i sljedeće sezone igrati u Bukovlju.

Potom je trener Mario Petrović zajedno sa svojim pomoćnicima odradio mjerenja i testiranja trenutnog stanja nogometaša. Nakon testiranja, Bukovljani su na pomoćnom terenu svog stadiona odradili i inicijalni trening. Na prvom je treningu prisustvovalo 20 igrača, dok su opravdano izostali Martić koji je na terenu u Švicarskoj, te iskusni Kruljac i Duspara koji su u procesu liječenja svojih ozljeda. Uskoro se očekuje i njihov povratak na zeleni travnjak kako bi svojoj momčadi pomogli u ostvarivanju cilja, ostanka u ovom rangu.

Dres Slavonca na proljeće neće nositi Marko Tolić i Matej Brkić, koji su ove zime pronašli nove angažmane. Rubrika dolasci još je uvijek vrlo otvorena, pregovara se s nekoliko imena, ali dok ništa ne bude sigurno, iz kluba napominju da neće s imenima u javnost. Saznajemo da se radi o bivšim igračima Marsonije, Hrvoju Mišiću i prošlosezonskom igraču Slavonca, Mateju Gačiću. Pregovori traju s još nekoliko igrača iz nižih rangova koji u svojim momčadima prave razliku, ali iz kluba obavještavaju da nije nemoguće da u klub dođe i poneki igrač s trećeligaškim iskustvom.

Pred momčadi trenera Petrovića šest je tjedana pripremnog perioda, a odigrati će i nekoliko utakmica. Protivnici Slavonca biti će požeška Slavonija, Podcrkavlje, Vinogorac Brodsko Vinogorje, a trener Petrović još uvijek traži dva protivnika. U prvom ih kolu proljetnog dijela, u Bukovlju očekuje momčad Čepina, koju su pobijedili u Čepinu rezultatom 2:0.