Petra Šimunić poput kanadera: Plamen ugašen!

Čudesnu partiju odigrala je u požeškom Grabriku Petra Šimunić i svojim poenima dovukla Mursu do druge premijerligaške pobjede u povratničkoj sezoni! Bilo je to 40 minuta škole košarke najbolje igračice Murse!

PLAMEN – MURSA VROS 73:84 (19:25, 22:19, 13:17, 19:23)

Plamen: Ivezić 13, Bašić 12, Maričević 2, Carter 19, Iavorine 7, Berger, Glomazić 16, Hrmić 4, Benić, Berger, Županić

Mursa VROS: Šimunić 36, Mihaljević 8, Šarlija 9, Rimac 5, Matešić 12, Kujundžić 4, Lovas, Horvat, Zvocak, Podunavac, Vuksanić, Balić 10

Odlično je Mursa otvorila utakmicu, šut je od početka bio uštiman i brzo su si stvorile prednost, čak se već u otvaranju utakmice činilo da bi mogle odjuriti na dvoznamenkastu prednost, no ipak su se Plamene na vrijeme pribrale i na krilima Jelene Ivezić i Chassity Carter počele smanjivati zaostatak, anulirale ga i onda u posljednjim trenucima četvrtine ponovno pustile Osječanke da stvore zalihu od 6 poena. Druga četvrtina bila je potpuni egal, Plamene su tu smanjile zaostatak na samo 3 poena i bilo je jasno da nas čeka uzbudljivo drugo poluvrijeme.

I u njemu je bilo izjednačeno, Mursa je bježala, Plamen lovio ali nije ulovio, uvijek je Mursa imala odgovor, a on se uglavnom zvao Petra Šimunić. Kad je zapelo, Petra je spremila i ohladila plamene. Prilično je Mursi pomogao i pokušaj igranja zone domaćih koji nije izgledao dobro, u tom su se periodu gošće odvojile i slomile utakmicu na svoju stranu.

Kod Plamena najefikasnija je bila Carter koja će definitivno biti veliko pojačanje kada se do kraja aklimatizira i uigra. Svoje minute dobro je iskoristila i Glomazić koja se zaustavila na 16 poena, ali je kod nje vidljivo da ima puno prostora za napredak, uz malo mirnoće i racionalnijih odluka u igri ovakav učinak bi joj kvario prosjek. Jelena Ivezić je naravno bila prva meta gostujuće obrane, sputana maskom na licu nije pružila veliku partiju bez koje Plamen ne može do pobjede. Kapetanica Laura Bašić odradila je veliki posao u obrani, svih 40 minuta jurila s jedne na drugu stranu i završila na 12 poena uz još nekoliko lopti koje su “iscurile”, iako ne pretjerano visoka skupila je najviše skokova u ekipi. Problem Plamena svakako je loša selekcija, seniorski roster koji bi trebao nositi ekipu je zapravo naopako postavljen, u njemu su tri strankinje od kojih dvije mogu biti na parketu, a osim njih tu su još samo Ivezić i Bašić, te po novom Lea Hrmić koja se tek priključila treninzima i trebat će joj neko vrijeme da uhvati ritam, pokazala je to i današnja utakmica u kojoj je promašila neke šuteve koje inače zabija “žmireći”.

Kategorija za sebe u današnjem dvoboju bila je Podravka u osječkom dresu Petra Šimunić. Na zagrijavanju je pogađala sve što je bacila, a slično je nastavila i u samoj utakmici. Nestvarnih 71% šuta puno toga govori, ali sama igra još i više. Rastrčana, raspucana, borbena, ovo je bila partija koju bi trebao pogledati i Stipe Bralić! Time smo dovoljno rekli! Sena Matešić je sjajno odradila svoj posao, jednostavno je koristila svoju visinu po kojoj je potpuno dominantna u odnosu na Požežanke, dobar dio Petrinih koševa idu na njen račun, tu je i 13 skokova za ocjenu – odličan! Kapetanica Ksenija Šarilja potegla je na početku utakmice, odlično odigrala obranu i razigravala ekipu, na kraju imala 7 asistencija iako je dojam da ih je bilo osjetno više. S klupe je posao odlično odradila Davorka Balić koja je za 21. minutu zabila 10 poena i četiri puta asistirala. Nadahnuta partija Murse, kada ima ovako raspoloženu Šimunić može se potući sa svima, od njih se definitivno očekuje da uz Medveščak i Trešnjevku izbore plasman u Ligu za prvaka, kvalitetu za to sigurno imaju!