Petra Karij na prijemu kod župana Marušića

U Velikoj vijećnici Županijske uprave župan Danijel Marušić, sa svojim suradnicima, ugostio je dobitnike titula, priznanja i nagrada koji u svojim područjima djelovanja i aktivnosti promiču Brodsko-posavsku županiju. Tako su na prijemu nazočila članica Šahovskog kluba “Ruščica”Petra Karij, amaterska prvakinja Europe u šahu te trener Mato Opačak i roditelj Igor Karij.

Oglas

Na tom skupu moglo se saznati kako je Petra titulu amaterske prvakinje Europe stakla na Europskom amaterskom prvenstvu u kategoriji do U-1700 bodova održanom u Zagrebu od 13. do 21.08.2022. Treba istaknuti kako je na Prvenstvu sudjelovalo više od 170 igrača iz 23 europske zemlje koji su se natjecali u tri rejting kategorije: U-2300, U-2000 i U-1700 u 9 kola time je ovo Petrino postignuće značajnije i znakovitije. Predsjednik Šahovskog kluba Ruščica poklonio je Županu šahovsku garnituru.

Oglas

Dobitnica priznanja zahvalila se na potpori koju im je u radu i natjecanjima iskazala Brodsko-posavska županija, dok je župan Marušić, upoznavajući se s njihovim daljnjim planovima, kazao kako je ovo veliki doprinos u promicanju Brodsko-posavske županije u području sporta, u čemu će ih Brodsko-posavska županija i dalje pratiti i podupirati. U tom kontekstu nagrađenoj Petri je obećao i značajnu financijsku potporu koja će im pomoći u njenom daljnjem radu i aktivnostima.

Oglas

Ipak, najveće zadovoljstvo bilo mi je odigrati jednu “brzopoteznu” partiju šaha s europskom prvakinjom koju sam unaprijed izgubio već nakon prvog poteza – zaključio je župan.