Petar Čuljak završio avanturu u Kutjevu

Kutjevo je završilo svoj put u Trećoj NL istok, sezonu su okončali kao posljednji iako su samo 45 minuta prije kraja imali situaciju u kojoj ostaju u ligi. Preokret Slavije zapečatio je sudbinu Zelenih, ali i trenera Petra Čuljka koji je sporazumno zaključio suradnju s Kutjevom.

Istekao ugovor pa zahvaljujem svima što su me trpili ove sezone, a bilo je vrijeme i ranije dići sidro no obećao sam ekipi da ću biti uz njih do zadnje minute bez obzira na rezultate ili ulogu u klubu. Žao mi je s jedne strane što je tako završilo, ali s druge je možda i dobro, pokazat će vrijeme, jer treba napraviti dobar reset ekipirati se, pojačati rad na svim poljima za povratak tamo gdje Kutjevo pripada. Bilo je ovo jako lijepih deseak godina koje sam proveo u gradu graševine, ne znam što nisam radio u tom periodu pa tako i gledam na sve, bilo je baš dobro, ne zamjeram nikome ništa i nadam se da će moje greške i propuste tako uzeti i svi moji Kutjevčani. Od srca želim brz povratak mome klubu koji će uvijek biti moj, zahvaljujem se igračima na izuzetno mirnoj i ugodnoj radnoj atmosferi, mojim suradnicima, upravi i navijačima na pisanju krasne klupske povijesti, najviše naravno gradonačelniku koji nas je gurao kako god je znao i mogao, uplatama, igrama, pogocima, riječima kritike ili ohrabrenja…Glavu gore, zasučite rukave i nazad jer svaki je kraj samo novi početak, a ja na odmor od ovog nogometa pa idemo uživati svi skupa u nekom drugom nogometu u našoj drugoj dragoj domovini – izjavio je Petar Čuljak nakon objave vijesti o odlasku s klupe Kutjeva.

Iako je ovo ispadanje mrlja, sve ono što je Čuljak ranije učinio u trenerskoj karijeri bilo u radu s mlađim kategorijama u pleterničkoj Slaviji, bilo u Slavenu iz Gradca ili Kutjevu, sigurno je ozbiljan poziv klubovima koji su u potrazi za trenerom, a takvih je u ljetnim mjesecima prilično puno.