Petar Čuljak preuzeo rad s najmlađim nadama NK Slaven Gradac

Nogometni klub Slaven iz Gradca, požeško-slavonski prvoligaš odlučio je pokrenuti školu nogometa nakon što duži niz godina nije imao mlađih kategorija.

Ideja se rodila sama po sebi, sami pogled na igrački kadar u kojem je Petar Čuljak nudio je veliku priliku. Ime je to koje zvoni u nogometnim krugovima puno šire od Gradca i Pleternice, kako igrački tako i trenerski. Petar je nogometnu karijeru gradio u prvoligašima iz Zaprešića i Sigeta, godinama bio perjanica pleterničkog trećeligaša u kojem je i započeo trenerski put radom s mlađim kategorijama u kojima je stvorio mnoge vrlo kvalitetne nogometaše.

Prvi trenerski angažman imao je upravo u Slavenu, a nakon što je odradio sjajan posao u Kutjevu s kojim je stigao do gornjeg doma 3. HNL trenerskom putu se vraća ponovno u Gradcu, ovoga puta u ulozi trenera mlađih uzrasta, za početak samo kategorije predpočetnika. Uz Čuljka, trenerskog će se posla uhvatiti i prvotimac Antun Soldo koji će uz iskusnijeg kolegu skupljati iskustvo i zajednički raditi s malim nadama. Sigurno je ime Petra Čuljka magnet za mnoge roditelje koji će svoju djecu i usmjeriti u njegove ruke.

Neumorni Petar svakako nastavlja i s igračkom karijerom u dresu Slavena, a sudeći po formi iz prošle sezone, kraj karijere se i ne nazire, možda u seniorima dočeka i nekoga od svojih budućih učenika.