Petar Čuljak: Ovo se događa jednom u 100 godina!

Prava je šteta što je kiša dijelom pokvarila događaj, no bez obzira na to finale Kupa između Kutjeva i BSK-a bilo je – izvrsno! Bučani su odlično parirali favoriziranom trećeligašu, imali su i vodstvo i egal do drugog poluvremena, no na kraju su morali potpisati kapitulaciju i predati krunu pobjednika Kutjevu. Nakon utakmice, popričali smo s trenerima Petrom Čuljkom i Josipom Jakovljevićem koji će već u nedjelju ponovno biti na suprotnim stranama, ovaj put u prvenstvu.

– Sve je bilo na zavidnom nivou osim kiše i prava je sreća da smo igrali u Pleternici gdje je perfektan travnjak izdržao kako bi igra bila u granicama regularnosti. Prema našim igrama u kupu možda nismo zaslužili ovo, ali zbog velikog truda i odricanja ovoga proljeća smo ipak nagrađeni. Meni je ovo nevjerojatna nagrada, a tu ne mislim na pehar već na lokaciju i sudionike jer sam u svojoj kući doživio čast da u ovako bitnoj utakmici s obje strane bude velika većina igrača s kojima sam igrao ili im bio trener i osjećam se ujedno jako sretan, ali i tužan jer su svi moji. Moj bivši igrač i suigrač te kolega Josip Jakovljević radi već godinama sjajan posao, odigrali su Žuti odličnu utakmicu i ne bi bilo nimalo nezasluženo da su obranili naslov. Izuzetno sam ponosan na moje Grozdiće koji su odradili čudesnu i nestvarnu sezonu, ponosan na navijače, svoje suradnike i upravu jer su se pokazali kao velika, velika gospoda i u dobrim i lošim trenucima,. Uživajte svi u ovome jer ne događa se često, otprilike svakih 100 godina – prokomentirao je Petar Čuljak, trener Kutjeva koje je prvi puta u 98 godina dugoj povijesti osvojilo Kup.

– Mi smo se pripremali za utakmicu dugo znali smo sve o njima tako smo i igru prilagodili jer finale donosi velik ulog pa ulazimo i jedni i drugi oprezno. Nakon par šansi s obje strane dolazimo u vodstvu i nažalost primamo gol odmah nakon toga. Drugo poluvrijeme smo dogovorili da nastavljamo jednako, ali nažalost skrivili smo penal i Kutjevo dolazi u vodstvo. Poslije toga smo pokušavali nešto i imali par šansi, ali dobivamo treći gol iz naše greške i tu smo pali dosta. Na kraju mislim da nije realan rezultat, jer mislim da smo pružili jedan odličan otpor ekipi koja je dva ranga iznad nas. Zahvaljujem se našim navijačima koji su bili vrhunski od prve do zadnje minute pa i poslije toga, znači jedno veliko hvala njima koji su cijelu utakmicu navijali iako je padala kiša. Na kraju svaka čast mojoj ekipi koji su pokazali da su vrhunska klapa i pokazali da možemo protiv svakog. Mi smo pobjednici bez obzira na sve. Ovim putem zahvaljujemo se i ostalim navijačima koji su ostali gledati utakmicu iako je kiša padala. Svaka čast – poručio je Josip Jakovljević, trener i strijelac prekrasnog gola BSK-a.