Petar Bašić: “Ako prođemo kvalifikacije igrat ćemo 2. HNL”

Marsonia je na zelenom terenu osigurala pole position i dočekala odluku o prekidu natjecanja kao vodeća momčad 3. HNL, te posljedično osvojila naslov prvaka. Momčad Braslava Ostojića je jesensku titulu nadogradila dvjema proljetnim pobjedama, izgledala je vrlo dobro i sigurno bi proljeće proveli u borbi za očuvanjem prve pozicije, a sada ih čeka borba za konačnu nagradu, naslov je lijep, ali cilj je 2. HNL!

Oglas

Predsjednik Marsonije Petar Bašić za portal Ebrod rekao je:

Oglas

Drago mi je što mogu reći da je u ovoj skraćenoj sezoni, Marsonia službeno prvak 3. HNL istok. Čestitam dečkima, našem treneru Braslavu Ostojiću kao i svim oko kluba koji su nam na bilo koji način pomogli te, na kraju, čestitam i našim navijačima. No, sada slijedi  onaj teži dio. Kvalifikacije ćemo morati igrati, ali ni HNS još nije odlučio o sustavu istih. Druga liga neće se širiti, a najvjerojatnije dva od pet trećeligaških prvaka plasirat će se u viši rang. Moram reći još nešto. Žao mi je što će se kvalifikacije igrati bez gledatelja što zbog financijske strane što zbog navijača jer ja sam siguran da bi na toj kvalifikacijskoj utakmici bilo tri, četiri tisuće gledatelja.

Oglas

O samom licenciranju koje sada postaje tema broj jedan Bašić je dodao:

Postoji oko sto i četrdeset uvjeta i preko tristo dokumenata koji se moraju pripremiti. Mi smo, za sada, gotovo sve to pripremili. Sto i trideset uvjeta za Željin stadion (Stanko Vlainić- Dida) je ispunjeno. Ostalo nam je još nekih sitnica za ispuniti, međutim to neće biti razlog za odbijanje tako da ćemo vjerojatno dobiti uvjetnu licencu na nekih dvadesetak dana za popravak. Od gradske Uprave smo tražili pomoć u rješavanju i dobili smo obećanje da će oni to učiniti. Znači, ako bude sportski rezultat pozitivan, možemo reći da ćemo nagodinu igrati Drugu ligu.