Peta u nizu za Plamen, poraz Murse u Zagrebu

Kako smo i najavljivali uoči početka drugog dijela sezone odnosno nakon što se Premijer liga podijelila na Ligu za prvaka i Ligu za ostanak košarkašice Plamena iz kola u kolo potvrđuju da su najbolja ekipa donjeg doma, jučer su na svom parketu slavile protiv Zagreba i došle do četvrte pobjede, ako se doda i slavlje u Kupu protiv istog protivnika peta je to pobjeda u nizu za Požežanke.

Oglas

Mursa je gostovala kod Trešnjevke, bez Sene Matešić bio je to put bez nade, njena igra pod obručima ne da se nadomjestiti i domaće košarkašice su to obilno naplatile. Nakon starta pobjedom nad Medveščakom Osječanke su vezale dva poraza, najprije od Raguse u Osijeku a sada i od Trešnjevke u gostima.

Oglas

Trešnjevka 2009 – Mursa VROS 94:47 (25:15, 18:18, 20:5, 31:9)

  • Trešnjevka 2009: Stabile 0, Laljek 8, Majstorović 9, Rodek 8, Banović 4, Obratov 6, H.Mühl 14, J.Jurič 1, Galunić 17, Žaja 8, Škara 12, Pavičić 7. Trener: Dean Nemec
  • Mursa VROS: Blaževac 2, Kujundžić 3, Lovas 0, P.Šimunić 16, Mihaljević 11, Šarlija 3, Horvat 0, Zvocak 4, Rimac 4, Vuksanić 2, Balić 2. Trener: Goran Gunjević
Oglas

 

Plamen Požega – Zagreb 69:60 (24:18, 14:17, 12:13, 19:12)

  • Plamen Požega: Ivezić 17, Bošković -, Bašić 9, Glomazić 0, Maričević -, Vojvodić 11, Bunčić -, Benić -, M.Berger -, La Mama 21, Carter 11. Trener: Vladimir Englman
  • Zagreb: G.Grizelj 14, Čić 0, K.Jurič 3, Pineau 0, Terze -, Ćurić 22, Milošević 8, Vlašić 4, Jurić 9, Rončević 0, Damjanović -. Trener: Željko Ciglar, pomoćni trener: Đuro Simon

Željko Ciglar, trener Zagreba: “A šta da kažem, danas smo opet izgubili ovdje u Požegi koja je sigurno u ovom trenutku kvalitetnija i iskusniji ekipa od nas. Međutim, danas su tome kumovali suci na početku svojim čudnim odlukama te su nas doveli u nervozu jer jednostavno to što su odsudili u prvih 5 minuta to nema veze sa košarkom, nego dođu se ovdje zafrkavati i uzeti novce i baš ih briga što će biti, a to što mi moramo krvavo raditi da bi pronašli neka sredstva oni nam to ovako lako uzimaju na svoje greške. Bilo je tu nekoliko puta kad su djevojke iz Požege i priznale svoje greške pa smo dobili loptu, a oni su tražili da bude lopta za Požegu, ali nema veze to ne umanjuje pobjedu Požege.” 

Lucija Antonija Milošević, košarkašica Zagreba: “Bila je dobra utakmica, borili smo se, trudili smo se, mislim da su cure stvarno dale sve od sebe, ali evo mi smo još dosta mlada ekipa imamo dosta mjesta i prostora za napredak. Tako da vjerujem da ćemo kad dođu kod nas na domaći teren bolje i snažnije odigrati i htjela bih čestitati protivničkoj ekipi koja je igrala fer i korektno.”

Vladimir Englman, trener Plamen Požege: “Dobro smo ušli u utakmicu, odlično smo iskautirali protivnika, znali smo što će nam raditi. Mi smo praktično odigrali ovu utakmicu ispod naše razine, objektivno. S obzirom da smo riješili one probleme koje smo pretpostavili da nam protivnik može raditi, to smo dobro odradili. Sa zonom smo odradili onaj dio koji smo trebali kad smo već bili umorni s obzirom da imamo prekratku rotaciju i to je to u principu te s nekoliko otvorenih trica koje smo pogodili. Čestitam protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri te mojim curama na pobjedi.”

Laura Bašić, košarkašica Plamen Požege: “Dobro smo otvorile utakmicu igrale smo kao ekipa i borili smo se jedna za drugu. Iako ovo danas nije bila naša najbolja utakmica, pobjeda je tu. Želim čestitati mojim curama na pobjedi te Zagrebu na fer i korektnoj igri.”