Pet godina uspješnoga sportskoga i humanitarnoga rada Dračica

Poznata je izreka da često vrijeme leti i nismo svjesni što se sve dogodilo u nekom određenom vremenu. Još ako su aktivnosti dinamične i raznovrsne tada je teško mjeriti vrijeme.

Oglas

A upravo se to dogodilo Nogometnom klubu Dračice koji na današnji dan, 11. travnja, slavi svoju petu obljetnicu postojanja. Točno prije pet godina Osnivačka skupština održana je u tadašnjem Caffe baru Kiko (danas je to Caffe bar Otvarač – omiljeno okupljalište Dračičana), a prvi predsjednik, ujedno i inicijator, bio je Ivan Bilandžić koji promiče ideju razvijanja lokalne zajednice smatrajući da klub uz svoje sportske dosege mora biti prepoznatljiv i po humanitarnom radu. Dakako, treba se sjetiti i svih onih koji su zdušno podržali inicijativu Ivana Bilandžića i organizacijski svestrano pomogli u realizaciji ove ideje. Nakon njega, ulogu predsjednika obnašali su Stojko Gudelj, Ivica Čolak i trenutni predsjednik Ivan Matić.

Oglas

A tu su Dračičani učinili jako puno. Bezbroj humanitarnih akcija odrađeno je ponajprije za nabavku medicinskih pomagala onima kojima je to bilo potrebno. Posebno se sjećam odlično organiziranih humanitarki tijekom malonogometnih turnira gdje su Dračičani u suradnji s Rukometnim klubom Đakovo u dvoranu privukli i više od dvije tisuće ljudi. Dakako, trebalo bi puno prostora za nabrojiti sve akcije koje su Udruga Otvarač i Nogometni klub Dračice odradile tijekom ovih pet godina, a spomenut ćemo posljednju „Četiri đakovačka kafića“ koja je održana u dvorani Sjever gdje su prikupljena sredstva za specijalna kolica male Lee.

Oglas

Naravno, bili su tu i uspješni prijateljski odnosi s mnogim klubovima, odlasci na „morske“ pripreme, biciklistički maratoni… Nema hrvatske televizije koja nije napravila prilog o malom lokalnom klubu iz Dračica…

Sjećamo se i navijača – Otvarača koji su često pomagali kolegama sportašima. Kada je bila potrebna bučna pomoć s tribina, Otvarači su zdušno navijali za rukometaše, odbojkašice…

“Luca Guinnesses”, Dračičani trenutno drugi!

I na sportskom planu, ponajprije vlastitim snagama, NK Dračice nastupa u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi. I u tom segmentu rada kluba uspjeli su vrlo vješto medijski promovirati svoje vrijednosti. Svakako se treba prisjetiti i svih trenera: od prvoga Željka Tomića Oskara, zatim Željka Goluže, Ivice Gavrana, Mirka Kajbe i trenutnoga Šime Živkovića. Još uvijek se sjećamo velike priče oko Stjepana Lucijanića i njegova ulaska u Guinnessesovu knjigu rekorda jer je u jednom prvenstvu zabio preko stotinu golova. Nakon prve sezone, i uvjerljivo osvojenoga prvoga mjesta u Ligi Nogometnog središta Đakovo, Dračičani se natječu u županijskoj drugoj ligi. U ovogodišnjem prvenstvu, koje je prekinuto zbog korana virusa, nakon 14 odigranih kola nalaze se na drugom mjestu s 32 boda, sedam manje od vodećega Poleta. Igrači trenera Šime Živkovića ostvarili su deset pobjeda, dva remija i doživjeli dva poraza.

Samo tako, Dračice, sretno i dalje!

Izvor djsport.hr