Pet članova AK Slavonija-Žito nastupilo za kadetsku reprezentaciju Hrvatske

Članovi Atletskog kluba “Slavonija-Žito” Osijek pozvani su da u proteklu subotu (24.9.2022.), u češkom Znojmu, nastupe za reprezentaciju Hrvatske na Susretu pet kadetskih reprezentacija.

Oglas

Najuspješniji predstavnik neupitno je sprinter Milan Glodić koji, u štafeti 4x100muz osvojenu srebrnu međunarodnu medalju, ruši kadetski državni rekord koji sada iznosi 43,38. Uz njega, u štafeti su nastupili reprezentativci Luka Fučko, Mihael Bartolinčić i Toma Batistić. Uz ovaj nastup, Milan ostvaruje 5. mjesto u utrci na 100m (11,52).

Oglas

Još su četiri člana AK “Slavonija-Žito” Osijek dobila poziv u Reprezentaciju: Stjepan Tarcal tako osvaja 6. mjesto u skoku s motkom (3,80m), a isti plasman ostvaruje i jedina slavonska predstavnica, Paula Šljivac, i to u bacanju kladiva (42,23m).
Gabriel Bolarić nastupa u disciplini skok u dalj gdje osvaja 8. mjesto (5,62m), dok je Dino Poznić bio deveti u bacanju kladiva (34,44m).

Oglas

Među pet država koje su nastupile (uz Hrvatsku i domaćina, Češku, tu su i Mađarska, Slovenija i Slovačka), ženska kadetska reprezentacija ostvaruje 3. mjesto u ukupnom poretku, dok muška kadetska reprezentacija na kraju ostaje četvrta.

Rezultati