/Peru slistio branitelja naslova U FINALU S BRAZILCIMA
peru twiter

Peru slistio branitelja naslova U FINALU S BRAZILCIMA

Peru igra sve bolje što se natjecanje bliži kraju pa se nakon provlačenja u skupini preporodio i s dva odlična izdanja našao u finalu Copa Americe.

Nakon što su prošli Urugvaj boljim izvođenjem jedanaesteraca na putu im se našao branitelj naslova Čile koji se loše proveo te na kraju ide kući.

Statistika je bila debelo na strani Čilea, ali šta to vrijedi kad su Peruanci radili ono najbitnije – zabijali su pogotke. Čile je imao i kazneni udarac koji nije iskoristio.

Peru je poveo preko Floresa u 21.minuti da bi u završnici prvog dijela preko Yotuna iskoristio nepotrebno istrčavanje vratara Čilea, a točku na stavio je Guerrero u nadoknadi.

Peru pak ima statistiku osvajanja naslova na svojoj strani jer su u dosadašnja dva finala osvajali naslove pa im je ovo treća prilika nakon 1939. i 1975. godine.

Na zadnjoj prepreci stoji Brazil koji je u polufinalu svladao Argentinu, a zanimljivo da su se ove dvije momčadi već sastale u skupini i tada je bilo velikih 5:0 za domaćina turnira.

Foto Twiter

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.