Papuk iz Velike pod novim trenerom u misiji osiguravanja ostanka u MŽNL SB-PŽ!

Papuk iz Velike predvođen novim trenerom Daliborom Banovićem započeo je u ponedjeljak 30.1. proces priprema za proljetni dio sezone MŽNL SB-PŽ. Klub koji je u sezonu ušao s izrazito mladom ekipom platio je ceh neiskustvu te se trenutačno nalazi na posljednjem mjestu ljestvice, a cilj kluba je s pojačanjima pokušati osigurati status međužupanijskog ligaša i za iduću sezonu.

Oglas

Nakon završetka jesenskog dijela prvenstva, koje je Papuk iz Velike nažalost završio na posljednjem mjestu MŽNL SB-PŽ s četiri osvojena boda, do početka priprema koje su započele prozivkom 30. siječnja radilo se na brojnim aktivnostima u Klubu, od pojačanja, imenovanja novog trenera, poboljšanja rada s mlađim kategorijama, organizaciji tradicionalnog turnira za mlađe kategorije kao i na poboljšanju uvjeta za rad. Za komentar zamolili smo i tajnika Kluba koji je donedavno obnašao i funkciju glavnog klupskog trenera, Valentina Raguža.

Oglas

-“Započeo bi ponajprije sa seniorskom ekipom, koja je najizloženija, najzahtjevnija i čiji se rezultati najviše prate. Kao što sam sam najavio nakon zadnjeg kola, nisam više trener seniorske ekipe, a za novog trenera imenovan je Dalibor Banović, koji je već jednom vodio seniorsku ekipu. Dalibor će od proljetnog dijela voditi i seniore i juniore, budući da velik dio juniora konkurira i za seniore.”- komentirao je za Sportalo Valentin Raguž, tajnik NK Papuk Velika.

Oglas

Primani cilj uprave kluba je bilo osnažiti ekipu kako bi bila konkurentnija u borbi za ostanak u ligi. Naglasak je stavljen na pokušaj vraćanja bivših igrača koji su igrali u drugim klubovima. U tome su u Papuku i uspjeli dovevši Josipa Solića, Luku Samaržiju, Davora Banovića, Tina Mršića i Bernarda Miškovića, a osim njih vratio se i Ivan Raguž nije igrao jesenski dio natjecanja. Rubriku ulazni transferi zasad je kompletirana dovođenjem Alena Soline koji se vratio iz Dinama iz Vidovaca. Klub iz Velike je još u pregovorima s još nekim igračima, a radi se i da do kraja prijelaznog roka dovede barem još jedno-dva nova imena u svlačionicu Papuka. Što se tiče odlazaka, za sada je klub napustio Ivan Mišić koji je otišao u Austriju zbog posla te Drago Matijević koji je otišao u Kutjevo.

Poznati su protivnici i za prijateljske utakmice pa će tako Papuk u pripremnom periodu odmjeriti snage s Mladosti iz Čačinaca, Croatijom iz Mihaljevaca, Budućnosti iz Rešetara, BONK-om iz Bebrine i Garićem iz Garešnice.

-“Smatramo da ćemo s ovim pojačanjima sigurno biti znatno konkurentniji. Iako ih ne trebamo puno predstavljati zaslužili su nekoliko rečenica. Joka je dobro poznat, kvalitetan igrač, koji će svojim iskustvom, ali prije svega svojom karizmom sigurno pomoći našem klubu. Također, uspjeli smo vratiti i našeg Luku Samaržiju koji je igrao u Kutjevu. Luka je također odličan vezni igrač koji je uspješno igrao u Kutjevu i sigurno će doprinijeti boljim rezultatima našeg kluba. Mladi Davor Banović pokazao je kvalitetne igre u Dinamu iz Vidovaca, te će pojačati konkurenciju u napadu. Isto to se odnosi i na Ivana Raguža, koji unatoč neigranju sigurno predstavlja dodatnu kvalitetu za našu ekipu. Na kraju, dolazi nam i Alen Solina, koji je već igrao kod nas i pokazao se kao jako dobar igrač, ali i karakterno odlična osoba, što nam je izuzetno važno budući da nas očekuje zahtjevna borba za ostanak. Uz navedena pojačanja vjerujemo da se možemo uključiti u borbu za ostanak u ligi, iako nema posebnog imperativa. Želimo da naši dečki uživaju u nogometu, te se razvijaju na pravilan način.”- dodao je Valentin Raguž.

Kao što je poznato, Papuk se može pohvaliti i lepezom mlađih kategorijama pa se tako Klub trenutno natječe u čak šest mlađih dobnih kategorija. Nakon dvije godine pauze, Klub ponovno organizira turnir mlađih kategorija, ukupno po deveti put. Turnir je okupio 42 ekipe u četiri kategorije ekipa iz Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Osječko baranjske županije, u kojoj je apsolutni pobjednik turnira bila Slavonija iz Požege.

“- Na kraju želim zahvaliti svim našim sponzorima, koji u ova teška vremena pronalaze mogućnosti da nas podrže, naravno Općini Velika i načelniku Robertu Hofmanu, te svima koji na bilo koji način djeluju u klubu i za klub.”- zaključio je za Sportalo Valentin Raguž, kojem kao i Papuku iz Velike želimo puno uspjeha kako u seniorskom nogometu, tako i u mlađim kategorijama koje će vjerujemo ostati kao zalog za budućnost u Velikoj na ponos i čast svih njenih žitelja.