/Na Pampasu se radi punom parom PRVI DIO RADOVA JE DOVRŠEN, SLIEDI POSTAVLJANJE GEO-TEKSTILA
pampas nkos

Na Pampasu se radi punom parom PRVI DIO RADOVA JE DOVRŠEN, SLIEDI POSTAVLJANJE GEO-TEKSTILA

Uklonjen je humusni sloj, a sada slijedi postavljanje geo-tekstila za odvajanje tla od budućeg tamponskog sloja nasipa.

Svi oni koji šetaju uz desnu obalu rijeke Drave ili se biciklom voze uz Pampas, na potezu od Hrvatskih voda do Hipodroma, svakodnevno mogu svjedočiti intenzivnim radovima na projektu izgradnje novog stadiona i Kampa Škole nogometa NK Osijek.

Završeno je uklanjanje humusnoga sloja što je bio prioritet u proteklom razdoblju, a to znači da se moralo raščistiti korijenje, uz travu i nisko raslinje, da bi se teren mogao poravnati i da bi se krenulo u postavljanje geo-tekstila koji služi za odvajanje tla od budućeg tamponskog sloja nasipa.

Uglavnom, radovi se odvijaju planiranom dinamikom, a i vrijeme odgovara izvođačima, budući da nema puno kišnih dana nego je uglavnom sunčano. Na površini od 153.700 kvadratnih metara slijedi navođenje tamponskoga sloja koje će potrajati 60-ak radnih dana, a u sljedećoj fazi bit će postavljene, odnosno izbušene temeljne konstrukcije takozvanih „pilota“.

U svakom slučaju, strojevi na gradilištu su u punom pogonu, a dnevno dolazi više od 200 kamiona. Pritom je angažirana domaća, osječka tvrtka, kao što se to i napominjalo pri samome projektiranju.

Iako su radovi intenzivirani, šetnica je i dalje otvorena na tom „potezu“.

Foto nkosijek

Podijeli
  •  
  •  
  •  

Autor:

Petar Čuljak
Petar Čuljak je idejni začetnik Sportala. Bivši prvoligaški nogometaš, dugogodišnji prvotimac pleterničke Slavije, tajnik kluba, trener u Školi nogometa. Trenutno trener NK Kutjevo, člana MŽNL. Na Sportalu Petar piše o nogometu, rukometu i ostalim sportovima.