Ovo je idealna momčad prošle sezone 3. HNL Istok

Nakon što je svaki od 18 trenera trećeligaških momčadi odabrao svojih najboljih 11, mi smo ih posložili u ukupno najbolju momčad lige uzimajući u obzir koliko su se puta našli na terenu kod svih trenera. S obzirom da smo se odlučili na formaciju 3-4-3 koju puno ekipa ne koristi, pozicije nisu savršeno točne za sve, ali svejedno je riječ o paklenoj momčadi koja bi i te kako bila konkurentna u 2. HNL, odnosno po HNS-u u Prvoj ligi.

Oglas

Najbolji golman protekle sezone je Ivan Marijanović, kapetan Vukovara kojeg je u idelanu momčad stavilo 8 trenera, dok mu je prvi pratitelj Marin Stanić dobio samo jedan glas manje.

Oglas

Stoperski trojac čine Josip Balentović, Mario Tadić i Bruno Damjanović, prvi dvojac je izdominirao u izboru, svaki je po čak 13 puta bio u idealnoj momčadi, dok je stoper Belišća bio izbor šestorice trenera. Od ostalih stopera nitko nije imao tri glasa, dok su po dva dobili Ivan Peharda, Karlo Begović i Stjepan Salapić.

Oglas

U veznom redu najveća gužva i najveći “nered”. U udarnih 11 ugurali su se najbolji igrač lige Robin koji je dobio osam glasova kao veznjak i četiri kao napadač, tu je naravno i njegov prvi pratitelj Miran Horvat koji je 10 puta bio među najboljim veznjacima, dok su Blaž Tustonjić i Silvio Anočić po pet puta bili u idealnih 11. Ispod crte sa po četiri “nastupa” u idealnoj momčadi ostali su Nikola Eller, Luka Zebec i Dino Bognar.

U napadu je suvereno mjesto osvojio najbolji strijelac lige, do sada u dresu Slavije, a u novoj sezoni u bijelo crnom Marsinom, Ivan Blatančić koji je 14 puta bio u idelanoj momčadi kao napadač i još dva puta kao veznjak. Uz njega je Toni Vinogradac koji je isto tako dva puta izabran kao veznjak i uz to sedam puta kao napadač, dok je u samom vrhu napada jurjevački stroj za golove Igor Prijić sa 5 izbora u top 11. Ispod crte sa po četiri glasa ostali su Selmir Mahmutović, Marko Žuljević i Ivan Antunović.