Otkazano finale Županijskog kupa koje se trebalo igrati u Kuševcu

Nogometni je klub Torpedo nedavno slavodobitno objavio kako će se finalna utakmica Županijskog kupa između BSK-a iz Bijelog Brda i Belišća odigrati na stadionu u Kuševcu. Ta je vijest stigla kao potvrda velikog rada i ulaganja u kuševački travnjak, kao i sam stadion. Kuševčani su u posljednje dvije godine, unatoč pandemiji i inflaciji, mnoga sredstva uložili u obnovu svlačionica, društvenih prostorija, kao i samog travnjaka. Finale Županijskog kupa trebala je biti kruna prethodnog rada i velika radost za sve Kuševčane. Međutim, Županijski nogometni savez Osječko-baranjski, kao i sami finalisti, odlučili su drugačije, bez da je pravo glasa imao domaćin. Objavu s Facebook stranice Torpeda prenosimo u cijelosti:

Oglas

Utakmica finala kupa Županijskog nogometnog saveza koja je trebala biti odigrana između BSK-a i Belišća na stadionu Lipa neće se igrati. Krajnje nekorektan i neprofesionalan potez drugoligaške i trećeligaške ekipe, kao i Županijskog nogometnog saveza.

Oglas


Naime, ove dvije ekipe su izvučene kao protivnici u 1/16 finala Kupa HNS-a te su samo nekoliko dana prije odigravanja utakmice na našem stadionu poslali dopis Županijskom nogometnom savezu da ta utakmica Kupa HNS-a odluči pobjednika Županijskog Kupa.

Oglas


Naravno, Županijski nogometni savez Osječko-baranjske je ovaj sramotan prijedlog prihvatio te je tako Torpedo izgubio domaćinstvo finala, do kojeg nimalo nije lako doći, par dana prije samog odigravanja utakmice, apsolutno ne uzimajući u obzir sav trud koji je uložen od strane kluba u pripremu i organizaciju ove utakmice, a koji sad pada u vodu.


Očito je samo u hrvatskom nogometu moguće da pobjednik utakmice 1/16 finala kupa odluči pobjednika FINALA drugog kupa, a gdje Savez takav prijedlog objeručke prihvati. Bravo HNS, bravo ŽNS, bravo BSK i bravo Belišće! – stoji na stranicama Torpeda.

S pravom se u Kuševcu ljute. Osim velike časti i prilike da organiziraju jedan ovako velik događaj, Kuševčani su otkazivanjem finala ostali i bez nekoliko tisuća kuna, koja bi jednom županijskom prvoligašu itekako dobro došla. Šteta, ali na svašta smo se naviknuli od HNS-a.