Osmi Baranjski Ferivi polumaraton – Trčite ljepotama Parka prirode Kopački rit

U dvorištu Osječko-baranjske županije u Osijeku, održana je press konferencija za medije povodom najave 8. Baranjskog Ferivi polumaratona od kojega nas dijeli deset dana (23. rujna 2023. godine).

Na konferenciji su sudjelovali predstavnici tvrtke Ferivi & CO gosp. Ferdo Kraljević; JU Parka prirode Kopački rit ravnatelj gosp. Ivo Bašić, načelnik općine Bilje gosp. Željko Cickaj, pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport gđa. Tatjana Turalija, zamjenik župana gosp. Josip Miletić te državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta gosp. Josip Pavić. Tehničke detalje rute te same organizacije 8. Baranjskog Ferivi polumaratona predstavio je gosp. Marko Grgurić tajnik Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ Osijek.

Gđa. Zvjezdana Tuma Pavlov, predsjednica  Atletskog kluba „Slavonija-Žito Osijek zahvalila se suorganizatorima i partnerima koji su prepoznali važnost manifestacije 8. Baranjskog Ferivi polumaratona, kao sportsko-rekreativne manifestacije od izuzetnog značaja za razvoj sporta, rekreacije i turizma. Naglasila je kako će atraktivna lokacija 8. Baranjskog Ferivi polumaratona zasigurno dodatno motivirati trkače, ali i zainteresirane sudionike svih utrka te ponuđenih popratnih sadržaja. U ovom trenutku prijavljeno je 209 polumaratonaca i 117 građana koji će istrčati utrku na 5 kilometara te 11 štafeta 3×5 km što je značajno povećanje broja prijavljenih u odnosu na prošlu godinu.
Specifičnost ovogodišnjeg 8. Baranjskog Ferivi polumaratona je promjena lokacije koja je uzrokovana pojavom afričke svinjske kuge na našem području te se uz suglasnost Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije definirala lokacije nove rute.

Oglas

Ruta 8. Baranjskog Ferivi polumaratona službeno je certificirana 11. rujna 2023. godine sa startom u prijemnom centru JU PP Kopački rit te nastavlja kroz glavne ulice mjesta Kopačevo i produžuje dijelom Parka Prirode Kopački rit sve do mjesta Kozjak gdje se nalazi okretiše. Cilj utrke je na prijemnom centru JU PP Kopački rit. Utrka građana 5km i štafete 3x5km „1/X“ odvijat će se kroz Park prirode Kopački rit, dok će se dječje utrke održati u sklopu prijemnog centra JU PP Kopački rit.

Oglas

Za sudionike (polumaratona, utrke građana i utrke štafete) osigurana je prehrana, a za ostale posjetitelje, obitelji, djecu osigurani su popratni sadržaji te hrana i piće po povoljnim cijenama. Za djecu priređene su edukativne radionice, kao i atraktivne animacije tijekom održavanja cijele manifestacije 8. Baranjskog Ferivi polumaraton.

Za sudionike i sve zainteresirane koji dolaze iz Osijeka, bit će organiziran besplatan prijevoz,  a o mjestu i terminima polazaka obavijestit ćemo putem društvenih mreža.

Oglas

Online prijave su otvorene do 17. rujna 2023, moguće su i na sam dan utrke od 8:30 sati.
Dan ranije, 22. rujna 2023. godine u popodnevnim satima bit će organizirano preuzimanje startnih paketa o čemu će organizator izvjestiti putem društvenih mreža i mailing liste trkača.

PROGRAM 8. BARANJSKOG FERIVI POLUMARATON

22.09.2023. (petak) – mogućnost preuzimanje startnih paketa u Osijeku
23.09.2023. (subota) – start/cilj – prijemni centar JU PP Kopački rit
08:30h – otvaranje prijavnog centra (preuzimanje startnih brojeva i paketa, nove prijave, informacije)
10:00h – start 8. Baranjskog Ferivi polumaratona
10:30h – start Utrke građana i štafete “1/x”
12:00h – start dječjih utrka (cicibani M+Ž, mlađi limači M+Ž, stariji limači M+Ž, mlađi kadeti M+Ž, stariji kadeti M+Ž)

Detaljne informacije možete pronaći na:

Web: https://akslavonija-zito.hr/baranjski-polumaraton/

Facebook: https://www.facebook.com/baranjski.polumaraton

Instagram: https://www.instagram.com/baranjski_ferivi_polumaraton/

Radujemo se Vašem dolasku