Osječko-baranjska 1. ŽNL: Torpedo u Đurđenovcu, Radnički dočekuje Motičinu

Pred osječko-baranjskim županijskim prvoligašima je 12. kolo. Nakon prošlotjedne pobjede Torpeda u derbiju, situacija na vrhu se itekako zakomplicirala, pa će utrka za jesensku titulu biti još neizvjesnija.

Oglas

Oglas

U Petrijevcima će Omladinac dočekati ekipu Ratara. Omladincu su bodovi prijeko potrebni kako bi pobjegao iz donjeg dijela tablice, no ni Ratar s obzirom na kadar nije u zavidnoj situaciji. Ovaj će dvoboj biti zanimljiv i s trenerske pozicije jer se bolji poznavatelji ove lige itekako sjećaju brojnih dvoboja Brkićeve Valpovke i Denićeve Mladosti. Torpedo nakon pobjede u derbiju želi i dalje ostati jedina neporažena momčad lige, a u subotu će put Đurđenovca. Tamošnji je sastav izrazito domaćinski, najveći su dio svojih bodova osvojili upravo na svom stadionu. Domaća je momčad kompletna, dok će Barišiću nedostajati suspendirani Brtan.

Oglas

Zanimljivo bi trebalo biti u Josipovcu gdje će Radniku na noge stići Baranja Belje. Radnik je u krizi, u posljednja su četiri kola osvojili tek bod, pa su njihove ambicije za sam vrh itekako kompromitirane. Čelarovoj je momčadi ovo druga uzastopna utakmica, a može se reći kako ulazi u kategoriju biti ili ne biti. Baranjci u Josipovac putuju u dobroj formi jer su u posljednja četiri kola upisali tri pobjede. Lider je nakon 53 uzastopne utakmice doživio prvi poraz, a povratak na pobjedničke staze Radnički traži u domaćem susretu s Motičinom. S obzirom na stanje na ljestvici, sve osim pobjede Runtićeve momčadi bilo bi veliko iznenađenje.

U Marijancima gostuje josipovački Omladinac. Hajduk je izrazito domaćinska momčad koja je svih devet bodova osvojila na svom terenu. To zna i gostujući trener Smoljo koji s tri nova boda želi nastaviti puhati za vrat vodećoj trojci. FEŠK ne bi smio imati problema u nedjelju kada na svom terenu dočekuje Ladimirevčane. Slavonac je još uvijek bez boda, dok bi se FEŠK s nova tri približio sredini tablice.

Dračice su uz Radnički svakako pravo osvježenje i veliki hit, a Đakovčani će u nedjelju put do novih bodova tražiti u novom domaćem susretu s Hajdukom iz Popovca. Popovčanima je ovo drugo uzastopno gostovanja, a u prošlom su u Piškorevcima osvojili poticajni bod. Svakako da je Uzelčeva momčad veliki favorit, no Popovčani se ni u kojem trenutku ne smiju podcijeniti. Turbulentno je ovih dana bilo u Viljevu jer je trener Vincetić podnio neopozivu ostavku. Već u nedjelju ondje stiže Mladost iz Draža koja se također želi osladiti bodovima s nekad najtežeg gostovanja u ligi. Do pisanja ovog teksta nismo dobili potvrdu tko će voditi Viljevo u susretu s Mladostašima.

Utakmice u Petrijevcima i Đurđenovcu se igraju u subotu, a svi ostali će na teren u nedjelju. Sve utakmice startaju od 14 sati.