Osječki, vukovarski i brodski studenti sudjeluju na Unisport Finalsu u Splitu

Državno sveučilišno prvenstvo kulminacija je natjecanja koja se za studente odvijaju tijekom cijele godine širom Hrvatske te će se 800 studenata kroz 9 sportova boriti za prestižnu titulu nacionalnog sveučilišnog prvaka.

Studentice i studenti Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Osijeku, Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru, Veleučilišta u Karlovcu, Sveučilišta Sjever, Sveučilišta u Slavonskom Brodu, Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Zadru, Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta VERN’, Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment te domaćina, Sveučilišta u Splitu natjecati u košarci, futsalu, odbojci, rukometu, odbojci na pijesku, košarci 3×3, badmintonu, tenisu i stolnom tenisu.

Tako će Športski centar Gripe ugostiti muške i ženske ekipe u futsalu, rukometu te stolnom tenisu, košarka će se igrati na Domu Kampusa Dr. Franjo Tuđman, a košarka 3×3 u predivnom ambijentu Studentskog doma Bruno Bušić. Badminton natjecanja odigrat će se u Obrtničkoj tehničkoj školi, odbojka u sportskoj dvorani na Poljudu, tenis na Športskom centru Firule, a odbojka na pijesku na Plaži Strožanac u Podstrani.

Posebno raduje činjenica da se natjecanje ovakvog kalibra održava upravo u Splitu, najaktivnijom članicom Hrvatskog akademskog sportskog saveza, a do sada je Split – u 10 godina održavanja državnih sveučilišnih prvenstava – domaćin bio samo jednom. Organizator UniSport Finalsa i nositelj čitavog UniSport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, a njegov potpredsjednik te predsjednik Splitskog sveučilišnog saveza, Toni Gamulin, najavio je natjecanje:

“Nakon gotovo tri godine, UniSport Finalsi vraćaju se izvornom formatu – povezujući masovnost i kvalitetu te okupljajući studente iz cijele Hrvatske u jedan središnji događaj. Gradu Splitu i Sveučilištu u Splitu čast je i zadovoljstvo biti domaćin, posebice jer je Covid-19 pandemija mnogima uskratila mogućnost bavljenja sportom i uživanja u sportu. Siguran sam da će studentice i studenti uživati, imati priliku upoznati se, družiti i zabaviti kroz sport, što je zapravo i smisao ovoga što radimo. Mi ćemo se potruditi dati emociju kakvu može pružiti samo Split i kakvu dajemo našim studentima tijekom cijele godine kroz sve naše aktivnosti.”

Unisport Finals 2021. održavaju se bez prisustva gledatelja iz uz poštivanje epidemioloških mjera, stoga je za sve zainteresirane Hrvatski akademski sportski savez omogućio je prijenose nekih utakmica uživo – putem YouTube kanala UniSport TV.

Rezultate i informacije redovite možete pratiti i putem UniSport web stranice, a emocije i detalje na Instagram stranici UniSporta. Facebook stranica neće biti aktivna za vrijeme prvenstva zbog tehničkih poteškoća.