/Osječki studenti u finalu Europskog prvenstva! U POLUFINALU JE PAO MONTPELLIER
sveučilište u osijeku odbojkaši

Osječki studenti u finalu Europskog prvenstva! U POLUFINALU JE PAO MONTPELLIER

Čudo u Lodzu! Slobodno tako možemo nazvati ono što su napravili odbojkaši Sveučilišta Josipa Jurja Strossmaera u Poljskom na završnom natjecanju europskih sveučilišta! Plasman u finale je čudesno ostvarenje za Osječane, a ono što su napravili u polufinalu dodatno jača taj dojam!

Polufinale je loše krenulo, Francuzi su lakoćom osvojili prva dva seta, drugi je bio i pomalo ponižavajući za naše odbojkaše, ali kao da je to probudilo inat! Inati se Slavonijo! I zainatila se pa do kraja razbucala Francuze koji su mislili da je gotovo. Dva seta za poravnanje bila su čista rapsodija, a onda u posljednjem velika drama. Montpellier je imao 13:12 a onda Osječani vežu tri poena, onaj zadnji je osigurao Borna Šimunić za opće oduševljenje i prolaz u veliko finale u kojem naši čekaju Turke!

Krenuli smo s visokim očekivanjima na ovo natjecanje zbog prošlogodišnjeg 5. mjesta u Coimbri na Europskim igrama. Nakon službenog izvlačenja saznali smo svoje protivnike u skupini, a to su Turska, Portugal i Izrael. Treba napomenuti da je Beykent sveučiliste iz Turske došlo na ovaj turnir s enormno visokim očekivanjima i sa profesionalnim igračima tako da se odmah znalo da će se s njima dosta teško igrati. No poraz 3:1 u prvoj utakmici od njih nam je pomalo dao krila jer smo vidjeli da se možemo nositi s jakim ekipama i da s pravom možemo očekivati veliki rezultat, a to smo i potvrdili s 2 pobjede u skupini i time smo osigurali 2.mjesto i dvoboj protiv Bremena u četvrtfinalu. Nakon više od 90 minuta igre smo 3:0 pobijedili i Bremen te se plasirali u polufinale gdje smo danas igrali protiv Montpelliera te u napetoj utakmici punoj preokreta i odličnih poena nakon preokreta sa 0:2 na 3:2 prošli u sutrašnje finale. Možemo reci da smo jako sretni s ovim uspjehom, ponajviše zbog velikog umora koji prevladava u ekipi nakon vrlo naporne sezone, no također će svaki od nas 11 u ekipi reći da se neće predati do zadnjeg poena u sutrašnjem finalu koje je na rasporedu u 18 sati. Također bih napomenuo da će na Youtube kanalu “EUSA Volleyball” biti prijenos utakmice te ako je netko željan može pogledati zasigurno vrlo uzbudljivo finale koje nas očekuje, vjerujem da ćemo pružiti pravi otpor Beykenetu – za Sportalo je rekao Borna Šimunič nakon velike pobjede.

Screenshot_1

Profesor Zoran Škrinjarić je izbornik ove sjajne ekipe, Josip Vojak je s njima kao voditelj, a  Davor Meringer im je trener. Ovaj trojac je složio dobru ekipu, ali objektivno malo tko je očekivao ovakav rezultat! Kojemu tu naravno nije kraj, sutra je finale! Za osječko sveučilište nastupili su: Ivan Matoković, Stanko Stanković, Marko Oršolić, Franjo Ćulap, Borna Šimunić, Antun Odobašić, Josip Ilić, Luka Kraljević, Petar Mihalj i Josip Odobašić!  Finale u kojem dečki prije svega trebaju uživati, shvatiti ga kao nagradu samima sebi za sav uloženi trud. Ako ponove današnja tri seta kojima su slomili Montpellier neće niti u finalu izostati veliko slavlje!

Podijeli
  •  
  •  
  •