Osječki štih u juniorskim reprezentacijama brane Karačić i Weinand

Kraj godine je najčešće razdoblje kad se okupljaju mlade hrvatske odbojkaške reprezentacije, a ni ova godina nije iznimka. Izbornik ženske juniorske U-19 reprezentacije Saša Ivanišević okupio je najbolje odbojkašice 2004./05. godišta u Zagrebu te su započele pripreme za tradicionalni MEVZA turnir koji se igra u Mariboru. Protivnici će na tom turniru biti Slovenija, Češka i Austrija, dok je ovaj put s turnira otpala Slovačka. Izbornik na pripremama računa na 13 igračica jer se nije pojavila Mara Štiglić, a slavonske boje brani primač-pucač ŽOK Osijeka Taisa Weinand, koja ne krije zadovoljstvo pozivom u reprezentaciju:

Oglas

“Sretna sam što imam priliku igrati sa ovim curama. Sve smo tu iz istog razloga, imamo jednake ciljeve. Biti u reprezentaciji je velika čast i odgovornost, toga sam svjesna. Zasad nema nervoze, uživam, učim nove stvari i upoznajem se sa curama. Imamo par dana do natjecanja u Mariboru na kojem želimo pokazati našu kvalitetu i možda pokupiti medalju.”

Oglas

Izbornik Ivanišević na ovim pripremama može računati na sljedeće igračice:

Oglas

Tehničarke: Kate Lijić (Split), Petra Brkičić (Rijeka)

Srednje blokerice: Aurora Papac (Mladost), Ivana Ćubelić (Split), Viktorija Ana Trcol (Rijeka) i Bianka Lulić (San Diego)

Primačice-pucačice: Ana Burilović (Split), Ena Zajec (Nebo), Taisa Weinand (Osijek) i Korina Topić (Mladost)

Liberi: Ana Petriško (Olimpik) i Tia Kovčo (Split)

Korektorka: Marija Tabak (Split)

Uz žensku reprezentaciju, okupila se i muška, ali u Varaždinu. Od 20. do 24.12. pa od 26.12. tamo će se nalaziti 17 igrača, dok će za Maribor putovati 12 najboljih. Izbornik Tomislav Čošković zasad ne može računati na Cvancigera, Vlašića i Repeka, no njih trojica će se priključiti reprezentaciji nakon 22.12. jer Mladost igra protiv Waldviertela tada. Ostali dečki se nalaze trenutno na pripremama, a Mislav Karačić iz osječke Murse daje slavonski štih ovoj reprezentaciji. Reprezentacija će u Mariboru igrati protiv reprezentacija Slovenije, Austrije i Mađarske, a svoj komentar o pozivu u reprezentaciju nam je dao upravo Mislav:

“Okupili smo se 19.12. u Zagrebu te smo odmah krenuli put Varaždina i tamo se spremamo. Bio sam sretan i ponosan kad sam dobio poziv, naravno osjećam i malo pritiska jer sam jedini iz Osijeka. Imamo treninge dva puta dnevno, treninzi su zahtjevni i teški, ali se u međuvremenu uspijemo odmoriti. Ekipa je dobra, puna potencijala i spremna za napredovanje. 24.12. se vraćamo svojim domovima i opet se okupljamo poslije Božića kada ćemo saznati tko ide u Maribor. Svi se nadamo osvajanju turnira u Sloveniji i plasmanu na Euro.”

Izborniku Tomislavu Čoškoviću na raspologanju su sljedeći odbojkaši:

Tehničari: Tin Devald (Mladost), Lovro Maglica (Rijeka) i Ivo Mustapić (Ribola Kaštela)

Korektori: Gabrijel Cvanciger (Mladost) i Duje Cvijović (Ribola Kaštela)

Primači: Nikola Jureta i Ante Kulušić (Ribola Kaštela), Jakov Marković i Luka Buljat (Zadar) i Roko Vlašić (Mladost)

Srednji blokeri: Bruno Barać (Ribola Kaštela), Ivan Kuruc (Mladost), Mislav Karačić (Mursa Osijek), Matija Klasnić (Medicinar Trnje), Lovro Koprek (Kitro Varaždin)

Liberi: Marko Repek, Maro Busak Vidaković (obojica Mladost)