Osječki odbojkaši pali u finalu Unisporta

Završnica sveučilišne odbojke jutros je na terenu SC Poljud stigla do svog kraja. U prvom jutarnjem terminu igralo se za brončanu medalju, a na svakoj strani mreže svoje su snage odmjerili odbojkaši Sveučilišta u Zadru i domaći sa Sveučilišta u Splitu.

Split je u prvom setu iskoristio prednost domaćeg terena i set dobio s 25:19, ali u nastavku utakmice Zadrani podižu kvalitetu svoje igre i Splićane u drugom setu ostavljaju na samo 12 poena. S dobrom igrom i svega nekoliko grešaka studenti zadarskog Sveučilišta s 25:15 dobivaju i treći set. Do kraja utakmice Zadrani su zadržali koncentraciju u svojim redovima i mirno utakmicu priveli kraju. U susretu koji je od početka bio jednosmjerna ulica odbojkaši Sveučilišta u Zadru pokazali su bolju odbojku i zasluženo se okitili brončanim medaljama. Odmah po završetku utakmice za 3. mjesto uslijedila je dodjela medalja i zajedničko fotografiranje pobjedničke ekipe.

Nakon utakmice za 3. mjesto, na teren su istrčali finalisti – Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku i Sveučilište u Zagrebu. Bolji u finalni susret ušli su odbojkaši Sveučilišta u Zagrebu koji su s velikom prednošću ušli u borbu za zlato i dobili prva dva seta. U trećem setu Osječani su spojili nekoliko dobrih napada i obrana što je bilo dovoljno za povratak u utakmicu i nastavak borbe za zlatno odličje. Četvrti, na kraju i odlučujući set ipak je otišao na stranu Zagreba iako su se Osječani rezultatski držali do prve trećine seta. Odbojkaši Zagreba u ovom su finalu pokazali više na terenu, ekipno su djelovali kao jedno i cijelu su utakmicu odigrali staloženo i bez većih grešaka. Zagreb se kući vraća sa zlatom i naslovom sveučilišnih odbojkaših prvaka dok će Osječani u Slavoniju donijeti srebro.

Matej Martinko iz redova zlatnih odbojkaša na kraju je rekao kako su za njega ovo zadnji Finals-i i da se od njih oprašta na najljepši mogući način. Osječani su za njega po dolasku u Split bili favoriti jer su ovdje došli s ozbiljnom superligaškom ekipom dok su Zagrepčani u svojim redovima imali nova imena od kojih se tek uspjesi očekuju. Upravo je za MVP igrača odbojkaške završnice izabran mladi Karlo Jakovac. Čestite Sveučilištu u Zagrebu na osvojenom naslovu, čestitke i Osijeku i Zadru na srebru i bronci.

Izvor: Unisport