Osječke košarkašice okitile se broncom

Tri ekipe ženske konkurencije na košarkaškim terenima SC Gripe zaključile su turnir UniSport Finalsa – nacionalne sveučilišne završnice. Nakon tri odigrana kola, košarkašice Sveučilišta u Splitu vratile su titulu i to na domaćem terenu, nakon godine pauze bez nastupa, viceprvakinje su studentice Sveučilišta u Zagrebu, a treće djevojke Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku.

Prve su na teren izašle djevojke Sveučilišta u Zagrebu i domaća ekipa Sveučilišta u Splitu. Od prve minute vidjelo se da su Splićanke tu s ciljem. Nametnule su svoj tempo igre koji u prvoj četvrtini Zagrepčankama nikako nije odgovarao te, iako su uspjele stizati tokom utakmice, nisu imale snage da prelome u svoju korist. Konačni rezultat završio je 62:58.

U drugom kolu susrele su se ponešto izmorene studentice iz Splita te djevojke Sveučilšta J.J. Strossmayer u Osijeku. Iako je prva četvrtina pripala Osječankama, domaća ekipa konsolidirala je svoje redove te u nastavku sigurno preokrenula utakmicu i stigla do visokih 36:76. Već prvog dana natjecanja i nakon samo dva kola studentice iz Splita osigurale su si najviše postolje i za njih je slavlje moglo početi. 

Ivana Brnas, ponajbolja igračica ove ekipe podijelila je svoje dojmove o ta dva susreta: “Svim bi sudionicima čestitala, a posebno svojim curama. Dvije godine za redom bile smo sveučilišne prvakinje, a onda nismo nastupile u prošlom ‘Covid izdanju’ Finalsa. Lijepo je ponovo osvojiti zlato i to na domaćem terenu i stvarno smo sretni. Veliko hvalai  našoj trenerici koja je nova u svojoj ulozi i našoj izbornici”.

Treće kolo ženske košarke na terenima ŠC Gripe igrale su studentice Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku. Nekompletne i bez zamjena, djevojke iz Osijeka i u ovoj utakmici dale svoj maksimum te čestito osvojilie brončanu medalju. Zagrepčanke su upisale visoku pobjedu uz rezultat 87:27 te si tako osigurale srebro nakon razočarenja u porazu od Splićanki. 

Nema razočarenja u Osječkim redovima što potvrđuje i kapetanica Alma Pfeifer: “Rado dolazimo na Finalse. Ove godine je ekipa znatno oslabljena, uz to nam je i potpuna smjena generacija i nije išlo više. Iako smo izgubili obje utakmice veselimo se druženju i slavlju sa ostalim ekipama s našeg sveučilišta.”

Što se u dva dana utakmica događalo u redovima Zagreba s nama je podijelila igračica Stela Galušić:

“Utakmica protiv Splita nije bila onakva kakvom smo se nadale, mislile smo da ćemo pobijediti. Nažalost nismo dobro ušle u utakmicu od početka i nismo našle pravi ritam, a protivnice su uspjele do kraja odraditi svoju igru i pogađati bitne šuteve. Za drugu utakmicu vjerujem da je bilo očekivano, znale smo što nas čeka. Sveukupno postoji žal za zlatom i kartom za Europske sveučilišne igre u Poljskoj, ali nadem se više sreće iduće godine.”

Kako je Stela i sama najavila, pobjednik ovogodišnjih Finals-a, Sveučilište u Splitu, osiguralo je nastup na sljedećem izdanju Europskih sveučilišnih igara, koje se kroz točno godinu dana odigravaju u poljskom Lodzu.